Srijeda, 24 Aprila, 2024
spot_img
NaslovnicaPoljoprivredne granePovrtarstvoPrezentacije o proizvodnji krastavaca kornišona

Prezentacije o proizvodnji krastavaca kornišona

UKLJUČITE SE U NAŠU VIBER ZAJEDNICU

O uslovima i načinu organizovanja proizvodnje krastavaca kornišona, zainteresovani poljoprivrednici moći će da saznaju na prezentacijama koje će biti održane u četiri mjesne zajednice.

Kako je saopšteno iz Centra za razvoj poljoprivrede i sela, prezentacije o temi „Uzgoj krastavaca kornišona“ počinju sljedeće sedmice, i to: 25. februara u Mjesnoj zajednici Bronzani Majdan; 26. februara u MZ Krupa na Vrbasu; 28. februara u MZ Saračica i 1. marta u MZ Karanovac. Početak svih skupova zakazan je za 18 časova.

Ova predavanja su organizovana u okviru „Programa razvoja ruralne konkurentnosti“, koji finansira Međunarodni fonda za razvoj poljoprivrede, a implementira Jedinica za koordinaciju poljoprivrednih projekata pri Ministarstvu poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede RS u saradnji sa Resorom za pružanje stručnih usluga u poljoprivredi.

Prema ovom programu, poljoprivrednici sa područja Banje Luke imaju mogućnost da se, pod povoljnim uslovima, uključe u proizvodnju ljekovitog bilja i krastavaca – kornišona kao kooperanti preduzeća „Carl Kuehne“ iz Kozarske Dubice, čiji će predstavnici i održati predavanja poljoprivrednicima. Ciljna grupa programa su mali poljoprivredni proizvođači i druge socijalne kategorije stanovništva u ruralnim sredinama, koje imaju mjesečna primanja ispod 500 KM po članu domaćinstva.

Iz Centra za razvoj poljoprivrede i sela pozvali su sve zainteresovane proizvođače da dođu na prezentacije, a za više detalja mogu se javiti u Centar, na adresi: Ulica Vojvode Momčila 10,12 i 16 ili na brojeve telefona: 051/433-622, 051/433-623 i 051/ 433-639.

POVEZANI ČLANCI

NAJNOVIJE VIJESTI