Subota, 27 Novembra, 2021
spot_img
NaslovnicaPoljoprivredne graneUkrasno i ljekovito biljeKoje cvijeće treba posaditi u februaru?

Koje cvijeće treba posaditi u februaru?

Uključite se u NAŠU Viber zajednicu

Cvijeće u februaru – Iako se to ne bi reklo po trenutnim vremenskim neprilikama i niskim temperaturama, ljubitelji cvijeća uskoro će krenuti u sadnju!

Najljepše doba u godini za mnoge je proljeće. To je vrijeme kada dani postaju duži, a sunce sve češće dolazi na naše prozore. Drveće polako pupi, a rano proljećno cvijeće cvjeta u živopisnim bojama pokazujući nam svu svoju ljepotu, raskoš i boju.

Kako biste mogli da uživate u svim čarima prirode u svom domu i bašti, februar je pravo vrijeme za male baštenske radove i sadnju cvijeća u saksijama.

S obzirom na to da promjenjivi vremenski uslovi s kojima se susrećemo u februaru znaju da iznenade, osjetljivije vrste biljaka potrebno je posijati u zaštićenom prostoru kako bi sjeme preživjelo povremeni mraz.

U bašti se mogu posaditi neke vrste lukovičastog cvijeća ako zemlja nije smrznuta, kao što su gladiole, a u zaštićenim prostorima se mogu posijati sjemenke i lukovice koje, ukoliko želite, možete da presadite napolje kada za to budu optimalni uslovi.

Osim gladiola, popularne su i petunije, a u rano proljeće možete da posadite i karanfile, žalfiju i lobeliju.

Izvor: zadovoljna.hr

PROČITAJTE:

Otkrvamo vam kako se pravilno gaje gladiole

Kada je pravo vrijeme za sadnju gladiole

Kako saditi jesenje lukovice cvijeća!

POVEZANI ČLANCI
spot_img

NAJNOVIJE VIJESTI

Aktuelno

5 namirnica koje treba da jede svaka žena poslije 50. godine...

Nutricionisti preporučuju da dame koje su na pragu šeste decenije, kako bi očuvale svoje zdravlje, unose u većoj mjeri ovih pet vrsta manirnica. 1. Mahunarke I...