Nedjelja, 14 Jula, 2024
spot_img
NaslovnicaMagazinZdravlje i ishranaUZMITE LUK I SIRĆE I NAMAŽITE: Ovo je pravo ČUDO, šta radi...

UZMITE LUK I SIRĆE I NAMAŽITE: Ovo je pravo ČUDO, šta radi ova smjesa!

UKLJUČITE SE U NAŠU VIBER ZAJEDNICU

Narodna medicina može da rješi vaš problem sa staračkim pjegama.

Doktor Dag Vilzin otkrio je moćno rješenje za brzo otklanjanje staračkih pjega. Pjege se pojavljuju i kod mlađih ljudi kao posljedica prekomjernog izlaganja suncu.

Doktora morate konsultovati ako primjetite:

  • Da pjege brzo rastu
  • Crvenilo, krvarenje, svrab i osjetljivost kože
  • Da su mrlje mnogo tamne

Međutim, ako imate jednostavne staračke pjege, možete ih ukloniti i prirodnim receptima. Američki lekar Dag Vilzin otkrio je prirodno, brzo i moćno rješenje koje pomaže pri otklanjanju staračkih pjega.

Lijek se sastoji od jabukovog sirćeta i soka od luka. Luk je bogat antioksidansima koji neutrašlišu slobodne radikale. Iako jabukovo sirće sadrži alfa hidroksi kiseline, one efikasno ubijaju mrtve ćelije i podstiču pojavu novog, zdravijeg sloja kože. A mješanje ova dva sastojka čini odlične rezultate za zdravlje kože.

Priprema:

Operite luk i isjecite ga na kriške. Stavite u blender i dobro sameljite. Zatim dodajte domaće jabukovo sirće i još malo mješajte u blenderu. Koristiti približno istu količinu sastojaka. Poslije toga nanesite smjesu na pamučnu krpu pa stavite kao oblog na ruke i mjesta gdje imate staračke pjege. Ostavite da djeluje 30 minuta. Zatim temeljno isperite mjesto hladnom vodom. Ako vam preostane smjese, čuvajte je u frižideru u tegli do 20 dana.

Napomena:

Prirodni lijekovi na našem portalu su preporuke preventivnog karaktera za vođenje zdravog načina života. Ukoliko imate neki zdravstveni problem prvo što trebate uraditi jeste da se konsultujete sa ljekarom. Ni u kakvom slučaju se nemojte oslanjati na alternativnu medicinu bez stručnog mišljenja.

Izvor: espreso.rs
PROČITAJTE:
POVEZANI ČLANCI

NAJNOVIJE VIJESTI