Petak, 21 Juna, 2024
spot_img
NaslovnicaPoljoprivredne graneOrganska proizvodnjaPrirodno đubrivo od ljuske luka - Spremno za upotrebu za samo 24...

Prirodno đubrivo od ljuske luka – Spremno za upotrebu za samo 24 sata

UKLJUČITE SE U NAŠU VIBER ZAJEDNICU

Prirodno đubrivo od ljuske luka – Postoji mnogo načina na iskoristimo ljuske od luka, a ne da ih bacimo u smeće. Lukovina može da se upotrijebi za pravljenje odličnog tečnog đubriva za biljke. Sljedeći put kada budete koristili luk za pravljenje hrane, obavezno sačuvajte lukovinu za pripremu đubriva.

Priprema đubriva od ljuske luka

Stavite jednu punu šaku lukovine u teglu i onda nalijte 1 l vode. Možete koristiti crveni ili ljubičasti luk, svejedno je. Poklopite teglu i ostavite da odstoji, samo 24 sata. Primjetićete kako je voda promjenila boju, a samim tim je iz lukovine izvukla korisne sastojke za naše biljke. Zatim procijedite i dobili ste tečno đubrivo za biljke.

Upotreba

Jednom nedjeljno zalijte sa ovim tečnim đubrivom vaše biljke (cvijeće, povrće i sl.), kao što zalivate vodom. Obogatićete zemlju korisnim sastojcima i biljke će izgledati zdravije, više će cvjetati i bolje rađati, ako plodonose. Ljuske luka sadrže kalcijum, kalijum, magnezijum, gvožđe, bakar i još mnogo toga.

Pored ovog tečnog đubriva na lak i jednostavan način napravite i đubrivo od banane i ljuske od jajeta, a kako se priprema pročitajte u tekstu: Za bujno cvijeće i povrće – Napravite tečno đubrivo od kore banane i ljuske od jajeta.

Izvor: lekovitebiljke.com

PROČITAJTE:

Kako da napravite tečno organsko đubrivo od koprive

Đubrivo od ZARĐALIH EKSERA – Oživite uvenulu biljku OVIM POTEZOM!

Insekticid i đubrivo od koprive – Kako da ih pripremimo?

POVEZANI ČLANCI

NAJNOVIJE VIJESTI