Nedjelja, 25 Februara, 2024
spot_img
NaslovnicaPoljoprivredne granePovrtarstvoParadajz iz njenog vrta raste poput gljiva ludara: Sada je otkrila neotkrivenu...

Paradajz iz njenog vrta raste poput gljiva ludara: Sada je otkrila neotkrivenu tajnu kako imati ogroman paradajz

UKLJUČITE SE U NAŠU VIBER ZAJEDNICU

Bliži se vrijeme zrenja voća i povrća, a jedno od najukusnijih zasigurno je paradajz koji ide kao lud, i koji se može koristiti na više načina. Ako volite saditi razno povrće u vrtu, vjerujemo da ćete biti oduševljeni kad čujete ovaj trik i vrlo dobar savjet koji će vam omogućiti da u ovoj sezoni imate pregršt paradjza, koje će rasti i do 300 grama po komadu. Poznato je da mnogi faktori utiču na razvoj, rast i sazrijevanje samog paradajza. Danas vam donosimo dobitnu kombinaciju.

Sada je jedna domišljata žena iz Engleske odlučila podijeliti svoj savjet, jer, kako kaže u svojoj blizini, svi joj zavide jer joj je vrt uvijek pun plodova paradjza, a ne bilo kakav, nego pravo volovsko srce koje je itekako ukusno, a koji je prije svega zdrav i prirodno uzgojen.

Najvažnije kada kupujete paradajz je pitati stručnjaka koja je vrsta sadnje najbolja za sortu koju namjeravate posaditi i koju ste kupili, ili trebate li je saditi na balkonu ili nekom drugom mjestu.

Paradajz zahtijevaja dobru cirkulaciju zraka, ovo je možda najvažnija stavka u cijeloj priči. Kad odaberete mjesto, odaberite svijetlo i prozračno mjesto da ga posadite. Tako bi paradajz trebao dobiti najmanje 10 sati izravnog sunca tokekom dana, što je neki minimum. Kad sadite sadnice paradjz, ostavite dovoljno prostora između biljaka kako bi imali što bolju cirkulaciju zraka.

Gledajte i na grane kada kupujute rasadu, što više grana ima, kvalitetniji će paradajz da bude.

Izvor: balkanlifetoday.info

POVEZANI ČLANCI

NAJNOVIJE VIJESTI