Ovo je najotrovnije voće i povrće: Toliko se prska pesticidima da možete dobiti i najgore bolesti – izbjegavajte ovo obavezno

Svi mediji i cijeli svijet znaju da zdravlje ulazi na usta i da je važno šta mi jedemo. Svi preporučaju da je najvažnije da u tijelo unesete što više voća i povrća. Međutim, jesmo li se ikada zapitali o uvjetima u kojima raste ovo voće i povrće i što je još važnije – šta se sa njim događa u svakom trenutku. U nastavku donosimo vrlo zanimljivu priču.

Naime, švedski znanstvenici su dokazali da se različiti insekti, fungicidi i pomoćnici u rastu biljaka mogu akumulirati u tijelima djece i odraslih te tako ozbiljno ugroziti njihovo zdravlje. Međutim, ako ne unesemo organsku hranu koja je zagađena pesticidima i drugim hemijskim aditivima samo tri sedmice, razina ovih otrova u našem tijelu pada na nulu.

Stoga, preporuka s njihove i naše strane je izbjegavanje ovog voća i povrća, osim ako ga ne uzgajate u vašem vrtu, a ako ga niste poprskali svojim sastojcima. Znate kako ste to učinili i šta ste učinili s njom. Popis ovih sumnjivih voća i povrća je sljedeći: nektarine, jabuke, jagode i breskve.

Dalje na popisu su: paprika babura, špinat, grožđe, paradajz, celer i krastavac. Naime, testiranje nekih jagoda koje su poprskane sa 17 različitih vrsta pesticida, dok su paprike poprskane s čak 15 dalo je zaista neviđene rezultate.

Šta treba da radite s tim? Pranje pod hladnom vodom uklanja samo mehaničke nečistoće i mali dio pesticida, tako da neki ljudi koriste blagu mašinu za pranje posuđa i spužvu, a zatim guraju tanku, punu hranjivu masu. Na taj način voće i povrće je bolje samo za oko, ali još niste uklonili sve nečistoće iz njega.

Ako dugoročno konzumirate ovo voće i povrće, to svakako može naškoditi vašem zdravlju, a vremenom se možete razboljeti od ozbiljnih bolesti.

Izvor: Pozitivmedia

Ostavite komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Preporuka za vas