Nedjelja, 22 Maja, 2022
spot_img
NaslovnicaPoljoprivredne graneUkrasno i ljekovito biljeKako da zimi njegujete kinesku biljku novca

Kako da zimi njegujete kinesku biljku novca

UKLJUČITE SE U NAŠU VIBER ZAJEDNICU

Kineska biljka novca privlači blagostanje, a evo kako da je njegujete zimi i da bolje raste!

Sobne biljke koje privlače novac su lijep ukras doma, a daju nam i taj „magični“ utisak da ćemo njegovanjem cvjetnice ili druge biljke u saksiji privući sreću i blagostanje. Među najpopularnijima je kineska biljka novca.

Ričard Češir je profesionalni baštovan i ima odlične savjete kako da biljka novca bude bujna i zdrava i tokom zime. Znamo da će je previše Sunčeve svjetlosti isušiti, ali šta da radimo zimi kada svjetla nema previše i nismo sigurni koliko se zaliva kineska biljka novca?

Pročitajte: Svemoćni eliksir za biljke: Preporodiće čak i one od kojih ste digli ruke

„Ako biljku novca prečesto zalivate, lišće će joj postati smeđe ili žućkasto, zbog čega ćete pomisliti da se suši i dodati još vode“, upozorio je on.

„Prihranu sipajte najviše jednom mjesečno, a zalivajte biljku tek kada joj je zemlja potpuno suva“, savjetovao je stručnjak.

Još jedan trik, posebno ako je držite blizu izvora svjetlosti, je okretanje saksije. Biljka koja stalno „gleda“ u istom smjeru na jednoj strani će dobijati više svjetla, zbog čega bi saksiju trebalo da okrenete za nekoliko stepeni svakih par dana.

Pročitajte: Cvijet kome u januaru treba puno pažnje – afrička ljubičica

„Kineska biljka novca najbolje uspijeva u uslovima osrednje osvjetljenosti, pa je nemojte izlagati direktno jakom Suncu. Neka bude u prostoriji koja dobija prirodno svjetlo, ali ne baš na udaru zraka“, rekao je on.

POVEZANI ČLANCI
spot_img
spot_img

NAJNOVIJE VIJESTI

Aktuelno

višnje

Preradom do bolje zarade od višanja, mogu da se iskoriste i...

Beogradska porodica Simić, koja se primarno ne bavi poljoprivredom, ima poljoprivredno gazdinstvo u Feketiću i voćnjak višanja sorte „Prima“. Jelena i Vladan, uz dva...