Srijeda, 19 Juna, 2024
spot_img
NaslovnicaPoljoprivredne graneUkrasno i ljekovito biljeVolite li više orhideje, suncokrete ili ruže? Evo šta vaš omiljeni cvijet...

Volite li više orhideje, suncokrete ili ruže? Evo šta vaš omiljeni cvijet govori o vama

UKLJUČITE SE U NAŠU VIBER ZAJEDNICU

Omiljeni cvijet može otkriti jeste li  romantična osoba, marljiv radnik ili možda osoba koja uvijek voli izgledati sređeno.

Kad je u pitanju ukrašavanje doma sa svježim cvijećem ili sadnja u vrt i saksije, svi imamo svoje favorite – vrstu za koju ćemo se najradije odlučiti, a kako piše Večernji list, čini se kako omiljeni cvijet može mnogo otkriti o karakteru.

Od dolje navedenih vrsta odaberite najdražu i saznajte više o svom karakteru.

Ruža

Ruža označava ljubav, strast i romantiku pa ako je ona vaš odabir, sigurno ste jako romantični s tradicionalnim pogledom na ljubav. Za vas se ljubav iskazuje poezijom i poklanjajem ili primanjem cvijeća.

Također, ljubitelji ruža izvlače ono najbolje iz svog okruženja, jer su i sami ljubazni i puni ljubavi.

Pročitajte: Balkonsko cvijeće će bujno cvijetati ako slijedite ove savjete

Ljiljan

Ako vam je najdraži cvijet ljiljan, onda ste marljivi i poznati po tome što se u svakom području života trudite dati sve od sebe. Osim toga, ljiljani simboliziraju ljepotu pa vas drugi vjerovatno vide kao osobu koja uvijek izgleda dobro i uvijek je sređena.

Možda će vas neko pogrešno smatrati i nepristupačnima, ali vi ste jednostavno dobro organizovani i volite da je sve po planu i sve na svom mjestu.

Tulipan

Ljubitelji tulipana su uredni i pristojni i uvijek se drugima pokazuju u svom najboljem izdanju. Po njima se ljubav iskazuje darivanjem pa su skloni darovima razmaziti svoje voljene, a vole i primiti dobro promišljen, personalizirani poklon.

Narcis

Ako je narcis vaš omiljeni cvijet vi ste otvorena i vesela osoba. Vrlo ste zabavni i energični, no u isto vrijeme osjetljivi i brižni. Poznati ste po tome što znate organizovati dobru zabavu ili druženje, a i uvijek se pobrinete da se svaki gost dobro provede.

Pročitajte: Metode uz koje će ruže cvjetati bujnije nego ikada

Suncokret

Suncokreti označavaju radost i sreću, a to bi značilo da ste i vi takva osoba, no uz to ste i inteligentni. U svemu vidite nešto dobro, a najviše volite provoditi vrijeme s porodicom i prijateljima, te s ljudima koji imaju sličnu pozitivnu energiju.

Orhideja

Orhideje predstavljaju ljepotu i snagu, karakteristike kakve često imaju i oni kojima su one najdraži cvijet. Ipak, drugi ih mogu vidjeti kao bezosjećajne jer uživaju u lijepim stvarima, a vole i uvijek lijepo izgledati.

Takođe, drugi ih znaju kao otvorene, ekstrovertne osobe, ali oni imaju i svoju osjetljivu stranu koju ne pokazuju mnogima.

POVEZANI ČLANCI

NAJNOVIJE VIJESTI