Srijeda, 4 Oktobra, 2023
spot_img
NaslovnicaMagazinZdravlje i ishranaTradicionalni recept za ukusan liker od višanja /VEDEO/

Tradicionalni recept za ukusan liker od višanja /VEDEO/

UKLJUČITE SE U NAŠU VIBER ZAJEDNICU

Sezona višanja je došla, donoseći sa sobom mirisne, sočne plodove koji su savršeni za razne recepte. Ako ste ljubitelj likera i želite isprobati nešto novo, ovaj tradicionalni recept za liker od višanja tzv. višnjevača će vas oduševiti.

Ovaj recept je prenijet s koljena na koljeno. Njegova jednostavnost i fantastičan ukus su glavni razlozi zašto se recept nije mijenjao tokom godina.

Evo šta vam je potrebno za pripremu likera od višanja:

Sastojci:

  • 1 kg višanja
  • 1 kg šećera
  • 1 l rakije (najbolje koristiti domaću rakiju)

Ovaj recept zahtijeva minimalan broj sastojaka, ali je rezultat svega toga pravi delikates. Ako imate pristup svježim višnjama, iskoristite priliku da napravite ovaj liker i otkrijete njegov predivan ukus.

Kada ste pripremili sve sastojke, vreme je da započnete proces.

Pročitajte: Čaj od listova višnje + pivo: Super-zdrav RECEPT

Postupak za pripremu pogledajte u videu:

 

Napomena: Budite oprezni s konzumacijom likera, posebno ako ga pravite kod kuće. Alkohol je treba konzumirati odgovorno i samo u umerenim količinama.

Dakle, iskoristite sezonske višnje i svoje vrijeme kako biste napravili ovaj fantastičan liker od višanja. Vjerujemo da će vam se dopasti njegov bogat, voćni ukus i da ćete se iznova vraćati ovom receptu svake godine. Uživajte u tradicionalnom ukusu i uveselite svoje nepce ovim slatkim napitkom.

POVEZANI ČLANCI
spot_img

NAJNOVIJE VIJESTI