Subota, 13 Jula, 2024
spot_img
NaslovnicaPoljoprivredne graneUkrasno i ljekovito biljeSaznajte kako šišarka može spasiti vaše biljke od uvenuća!

Saznajte kako šišarka može spasiti vaše biljke od uvenuća!

UKLJUČITE SE U NAŠU VIBER ZAJEDNICU

Svima koji vole kućne biljke dobro je poznat sljedeći problem. U ovo tekstu saznajte kako šišarka može spasiti vaše biljke od uvenuća.

Naše sobne biljke izgledaju lijepo u dnevnoj sobi, spavaćoj sobi ili kupatilu, ali kako bi ostale lijepe i zdrave treba ih redovno i intenzivno njegovati.

Kako bi ova zelena čuda enterijera filtrirala zagađivače iz vazduha i poboljšala atmosferu u našem domu, moramo ih zalivati, presađivati i brinuti o njima s puno ljubavi.

Ali ne funkcioniše sve uvijek tako dobro. Ponekad i uz najbolju brigu naši biljni mezimci jednostavno otkažu saradnju i uvenu.

Srećom, otkrili smo potpuno novi trik iz Japana osmišljen kako bi osigurao da naše biljke nikada više ne izgube životnu snagu, prenosi Poslovni.hr.

Pročitajte: Zalivanje povrća – Kad i kako se zaliva paradajz, krastavac, paprika…

Prizor mrtvih biljaka prilično je tužan: osušena zemlja, lišće bez boje i slomljene stabljike. Ljubitelji biljaka sada su otkrili novi trik iz Japana koji bi trebalo da omogući da svaka vaša sobna biljka bude vitalna uz potpuno prirodno pomagalo. Pitate se koji je to najvažniji (ali krajnje neobičan) element za viralni trik? Šišarka!

“Trik s šišarkom” dobro je čuvana tajna koja trenutno postaje ultimativni trik za poznavatelje sobnih biljaka. A trik funkcioniše ovako:

Zgrabite šišarku i posadite je otprilike jedan centimetar duboko u zemlju vaše sobne biljke.

Kada je tlo vlažno, ljuske šišarke se zatvaraju. Međutim, ako je tlo presuvo, šišarka će se otvoriti i odmah ćete znati da biljku treba zalivati! Razlog: kada je vrijeme vlažno, šišarke se zatvaraju kako bi zaštitile svoje sjeme. Stoga su idealni mali pomagači za prepoznavanje potreba vaših biljaka za vodom.

POVEZANI ČLANCI

NAJNOVIJE VIJESTI