Subota, 25 Maja, 2024
spot_img
NaslovnicaAgro SavjetRJEŠITE SE PAUČINE U SVOM DOMU - 7 prirodnih načina za odbijanje...

RJEŠITE SE PAUČINE U SVOM DOMU – 7 prirodnih načina za odbijanje paukova

UKLJUČITE SE U NAŠU VIBER ZAJEDNICU

Iako mislite da ste usisivačem eliminisali paukove iz kuće, oni do narednog dana već ispletu nove mreže.

I protiv ovih najupornijih zglavkara postoji rješenje i to iz prirode! Potrebno je samo da se najprije uvjerite da sva vrata i prozori u vašem domu nemaju rupu u sebi kroz koju bi paukovi mogli neprestano ulaziti. Zakrpite ih, a onda primjenite neki od ovih korisnih metoda.

Kestenje protiv paukova

Poznato je da kestenje tjera paukove, stoga ako stavite nekoliko komada na sims od prozora ili duž podne daske, to ih može otjerati. Mnogi ljudi vjeruju da je isto to moguće i sa osagi pomorandžom (poznatom i kao jabuka živice). Možete držati kestenje i jabuke živice dugo prije nego što se pokvari, te vrijedi ovo isprobati.

Citrusi

Svima nam je poznata činjenica da paukovi mrze citruse. Nanošenje kora citrusnog voća na mjesta gdje se paukovi često mogu naći, poput ćoškova, simsa i polica za knjige, je nevjerovatan pristup da ih se rješite. Lak za nameštaj sa mirisom limuna ih takođe može otjerati!

Duvan

Možda se čini čudno ali paukovi mrze duvan koliko i limun i kesten. Možete posuti malo mljevenog duvana na mjesta gde ih uglavnom nalazite ili možete umočiti duvan u vodu i zatim ga poprskati svuda. Istini za volju, duvan je danas prilično skup, te vjerovatno možete naći i razumniji način da kontrolišete količinu paukova u svom domu.

Menta

Paukovi mrze mentu. Lak način da držite paukove podalje od svog doma je da stavite esencijalno ulje mente u bocu sa raspršivačem i poprskate je bilo gdje u svom domu, čime takođe činite da vaš dom lijepo miriše. Ipak, najefikasnije bi bilo da kraj prozora držite malo mente, odn. nane zasađene u malu saksiju ili plastičnu čašu. Zagarantovano, bježaće kao od insekticida.

Sirće protiv paukova

Odbijanje paukova sirćetom je slično odbijanju sa mentinim uljem jer isto mješate sirće i vodu u boci sa raspršivačem i prskate po svakoj pukotini ili šupljini u svom domu.

Kedar

Kedar je izvanredna prepreka za insekte. Možete koristiti pokrivač za zagrtanje listova od kedra napolju oko ivice vaše kuće kako biste ih spriječili da uđu unutra. Ukoliko imate kovčeg ili vješalice od kedra, koristite ih u svom ormaru. Paukovi se drže podalje od mjesta gdje ima kedrovine.

Mačke

Mačke su izvanredna prepreka paucima. Ovi dlakavi drugari mogu biti izvanredni lovci i definitivno neće dopustiti pauka da se šetka po podu bez vrebanja i uspostavljanja reda.

Izvor: espreso.rs

PROČITAJTE:

Dedu, koji je u Srbiji pokrenuo neobičan biznis, svi sumnjičavo gledaju – On tvrdi da će uspjeti

Maklura – Korisno drvo čiji plod liči na narandžu!

Saznajte kako da uklonite neprijatan miris od crnog i bijelog luka

POVEZANI ČLANCI

NAJNOVIJE VIJESTI