Petak, 24 Maja, 2024
spot_img
NaslovnicaPoljoprivredne graneUkrasno i ljekovito biljeRicinusovo ulje kao prihrana - Cvjeta i ono cvijeće za koje niste...

Ricinusovo ulje kao prihrana – Cvjeta i ono cvijeće za koje niste ni znali da ima cvijet!

UKLJUČITE SE U NAŠU VIBER ZAJEDNICU

Da li se sećate vremena kada je vaša omiljena biljka cvjetala kao u cvjećari? Ako rednovno brinete o svom cvijeću, a nema efekta pročitajte ovaj tekst, tu je prihrana koja bi mogla biti od velike pomoći.

Skoro sam bila kod prijateljice, njeno cvijeće – odmor za oči, nisam mogla da se nagledam. Ispostavilo se da postoji mali trik da biljke cvjetaju dugo i bujno – piše Uspešna žena

Tajna je jednostavna i pristupačna, djelimo je sa vama, neka vas vaše biljke obraduju.

Da biljke cvjetaju još ljepše i bujnije, baštovani preporučuju da ih, u periodu pojave prvih pupoljaka, treba prihranjivati.

Jedna od takvih prihrana je ricinusovo ulje, zbog kojeg je proces cvjetanja ljepši i duži, a same krunice cvijeta su krupnije i veće i dobijaju jaču boju.

Kako pripremiti rastvor za prihranu biljaka:

U litru vode koja je odstajala nekoliko dana treba dodati 1 kafenu kašiku ricinisovog ulja.

Flašu dobro zatvorite i dobro promućkajte. Ricinusovo ulje treba da se rastvori i dobro sjedini sa vodom, da ne bi opeklo korijenje biljaka.  Odmah, nakon mućkanja, dok se ulje nije podiglo, zalivamo cvijeće.

Ako biljka cvjeta jednom godišnje, dovoljna je jedna takva prihrana. Ako biljka cvjeta stalno, potrebno ju je prihranjivati jednom mjesečno.

PROČITAJTE:

Kako podstaći cvjetanje ruža – Šta raditi sa ružama kada precvjetaju

Kako uticati na cvjetanje ORHIDEJA

Gardenija: Biljka očaravajućeg mirisa!

POVEZANI ČLANCI

NAJNOVIJE VIJESTI