Ponedjeljak, 18 Oktobra, 2021
spot_img
NaslovnicaAgro SavjetPoznate ličnosti u poljoprivredi

Poznate ličnosti u poljoprivredi

Brojni sportisti i pjevači riješili su da se okrenu poljoprivredi i novac ulože u voćnjake, povrtnjake i uzgoj stoke, te tako dodatno zarade, ali i pobjegnu od gradske gužve.

Ko ima zemlju, nikad neće biti gladan, izreka je koju su često, posebno u teškim vremenima, govorili ljudi.

Idući tom logikom, brojni sportisti i pjevači riješili su da se osiguraju, ali i svoje bogatstvo uvećaju ulaganjem u poljoprivredu. Tako se danas mnogi bave uzgojem šljiva, krušaka, malina, borovnica, ali i proizvodnjom vina i rakije. Pored toga što vjeruju u dobru zaradu od gajenja poljoprivrednih kultura, selu su se, kako i sami priznaju, okrenuli i zbog želje da pobjegnu od gradske vreve. Pa tako, recimo, Nenad Jezdić peče rakiju, Miličić ima plantaže jabuka.

Nenad Jezdić, glumac

PRAVI KRUŠKOVAČU

Popularni glumac Nenad Jezdić pre 15 godina riješio je da ode iz grada i započne novi život. Kupio je imanje u selu Zabrdica kod Valjeva, veličine 20 hektara, na kojem je mahom zasadio voćke, poput krušaka, od kojih pravi i rakiju. Želja mu je da otvori i restoran, u čijem podrumu će biti smeštena burad s rakijom.

“Zemlja me je vezala za sebe. Pokazala se u svom najtežem obliku, ali me je isto tako nadahnula”, izjavio je jednom prilikom Jezdić.

Uroš Tripković, košarkaš

ZASADIO BOROVNICE

Uroš Tripković, nekadašnji košarkaš Partizana, za razliku od svojih kolega koji karijeru pokušavaju da nastave kao treneri, nakon što je odložio dres, započeo je uzgajanje borovnica. Tripković je karijeru završio kao jedan od najboljih šutera Evrope, a nakon toga zasadio je 1.500 sadnica borovnica na oko pola hektara. Na to se, kako kaže, odlučio jer voli prirodu i želeo je da pobjegne od gradske vreve. Od marta do oktobra, svaki dan po nekoliko sati provodi u svom voćnjaku i uživa u tome.

Miroslav Đukić, fudbalski trener

ISPOD LjEŠNIKA KUJE TAKTIKU ZA UTAKMICE

Miroslav Đukić, trener Partizana, u rodnom mjestu Štitar kod Šapca ima dva hektara zemlje na kojima gaji lješnike. On kaže da pod lješnicima pravi buduće planove za neke nove fudbalske taktike, ali i provodi „medeni mjesec“ sa suprugom, sada kada im sinovi žive u inostranstvu. Đukić takođe u selu nalazi mir od stresa, obaveza i gradske gužve.

Darko Miličić, košarkaš

BUDUĆNOST VIDI U PLANTAŽAMA JABUKA

Darko Miličić, košarkaš, koji je nekoliko godina proveo i u NBA, takođe je riješio da se baci u poljoprivredu. Dio zarađenog novca uložio je u voćarstvo. Nekadašnji reprezentativac ima oko 50 hektara pod jabukama koje izvozi u Dubai, Rusiju, afričke zemlje, ima zasade višanja, šljiva, a najavljuje i uzgoj trešanja.

Zvonko Bogdan, pjevač

OD VINA STVORIO BREND

Legenda ravničarske šansone Zvonko Bogdan u okolini Palića otvorio je 2011. godine vinariju. Njegovi vinogradi prostiru se na 26 hektara, a kako se pisalo, proizvede se 300.000 litara vina godišnje. Vina ovog omiljenog umjetnika osvajala su medalje.

Vojin Ćetković i Sloboda Mićalović, glumci

PROIZVODE ORGANSKU HRANU

Proizvode organsku hranu Mnogi su bili iznenađeni kada su glumci Sloboda Mićalović i Vojin Ćetković otkrili planove da se sa ćerkama presele u sremsko mesto Čortanovci. Iako ovaj par voli da čuva svoju intimu, mediji su ipak saznali da imaju plan da proizvode organsku hranu. Vojinova želja, navodno je, da uzgaja paradajz, krompir, šargarepu…

POVEZANI ČLANCI
spot_img

NAJNOVIJE VIJESTI

Aktuelno

kukuruzovina

Žetveni ostaci kao organsko đubrivo

U svim granama biljne proizvodnje poslije žetve ostaju korijenovi i nadzemni žetveni ostaci. Na gazdinstvima koja nemaju stoke, slama, kukuruzovina i ostaci drugih biljnih vrsta...