Srijeda, 4 Oktobra, 2023
spot_img
NaslovnicaPoljoprivredne graneOrganska proizvodnjaPospite ovu mješavinu po zemlji i korov više nećete vidjeti

Pospite ovu mješavinu po zemlji i korov više nećete vidjeti

UKLJUČITE SE U NAŠU VIBER ZAJEDNICU

Mnogi baštovani ne znaju kako da izađu na kraj s njim pa iskušavaju razna kupovna sredstva ili pribjegavaju često vrlo napornim ručnim čupanjem i sječenjem.

Svaka kuća voli da ima sređenu baštu, lijepo cvijeće i lijepe biljke. U tome može da poremeti samo jedan protivnik, naravno korov.

U uređenju okućnice korov je najčešći problem koji svojim upornim izbijanjem neumorno zadaje posla i narušava čitav izgled brižno uređenog prostora.

Pročitajte: Sve što treba da znate o KOROVIMA i kako ih potpuno SUZBITI

Mnogi vrtlari ne znaju kako izaći na kraj s njim pa iskušavaju razna kupovna sredstva ili pribjegavaju često vrlo napornim ručnim čupanjem i sječenjem.

Ipak, stručnjaci otkrivaju najjednostavniji ujedno i najefikasniji način bez korišćenja hemije. Riječ je o zalivanju korova vrućom vodom pomiješanom sa solju.

Pročitajte: Učinkovite domaće metode za suzbijanje korova bez hemikalija

“Prokuvajte vodu i dodajte u nju malo soli, garantovano će uništiti i najtvrdokorniji korov! So će uništiti biljku, a vruća voda pomaže u tome da ona dođe duboko do korijena gdje će izazvati dehidrataciju“, tvrde eksperti, a prenosi Tportal.

Ipak, pripazite da ovu formulu ne iskušavate na područjima na kojima planirate da sadite bilo šta drugo jer će ona zemlju učiniti neplodnom.

POVEZANI ČLANCI
spot_img

NAJNOVIJE VIJESTI