Subota, 23 Septembra, 2023
spot_img
NaslovnicaPoljoprivredne graneUkrasno i ljekovito biljePet biljaka koje su obilježile prošlu godinu

Pet biljaka koje su obilježile prošlu godinu

UKLJUČITE SE U NAŠU VIBER ZAJEDNICU

Kada krećemo u novu godinu volimo napraviti retrospektivu na svim područjima, pa tako i u trendovima koji su obilježili godinu na izmaku. Tako je i u trendovima u uređenju interijera. Kako su biljke neizostavan dio svakog dobro uređenog i skladnog interijera, odlučili smo napraviti presjek onih koje su definitivno vladale 2021.

Monstera 

Monstera je već dugo na listi omiljenih kućnih biljaka pa tako nije zaobišla ni 2021. Veličanstvena u svim svojim varijantama i vrstama glavna je u svakom interijeru. Ako ste obožavatelj biljaka, sigurno će vam jedan primjerak monstere biti idealan jer se lako održava.

Strelitzia

Strelitzia Nicolai poznatija i kao White bird of paradise jedna je od omiljenih biljaka u interijeru zbog svog raskošnog i atraktivnog izgleda. Obožava sunce, raste brzo, a o njoj se nije komplikovano brinuti.

Alocasia velvet

Alocasia Black Velvet prava je kraljica interijera. Njeni veliki, tamno zeleni baršunasti listovi unijeće raskoš u svaku prostoriju. Sve biljke iz porodice Alocasia, primjerice Zebrina i Slonovo uho, jednako su atraktivne, ali ovu doslovno svakodnevno poželite maziti.

Sukulenti

Što neobičnije i posebnije to bolje. Ovo vrlo lako može postati moto sukulenata koji su obilježili 2021.

Ficus lyrata

Ficus lyrata ili Fiddle Leaf Fig definitivno je jedna od najpopularnijih sobnih biljaka. Svojim velikim i veličanstvenim listovima, uzet će svu pažnju u prostoru. Fikus je idealan kao poklon za useljenje, diplomu ili neki drugi veliki i važan događaj u životu.

POVEZANI ČLANCI
spot_img

NAJNOVIJE VIJESTI