Četvrtak, 29 Septembra, 2022
spot_img
NaslovnicaVideoOvo je traktor godine /VIDEO/

Ovo je traktor godine /VIDEO/

UKLJUČITE SE U NAŠU VIBER ZAJEDNICU

Elektrifikacija i autonomna vožnja stigli su na visok nivo i u domenu poljoprivrednih radnih mašina.

Ako ste mislili da su baterijske kosilice najviše što trenutno postoji u vidu radnih mašina, prevarili ste se, pošto nam iz Kalifornije stiže fantastični električni traktor.

Ime mu je Monarch, a osim atraktivnog dizajna s LED rasvetom, donosi i puno više. Ovo je električni i autonomni traktor, odnosno “najpametniji traktor na svetu“, kako mu je još i nadimak.

Konkretno, električni pogon donosi značajne prednosti, nema više zagađenja česticama iz auspuha, a tu je i ušteda, pošto se dnevno na gorivu uštedi oko 45 dolara.

Red je spomenuti kako pogon raspolaže s električnim pogonom snage 40 KS u kontinuiranom radu, odnosno do 70 KS u kratkotrajnom opterećenju.

A ono najbolje je da može samostalno upravljati. Sistem autonomne vožnje je u potpunosti funkcionalan, a traktor ima sve tehnologije koje omogućavaju prepoznavanje prepreka. Takođe, njime je moguće upravljati mobilnom aplikacijom.

Osnovna cena je 50.000 dolara, a garancija – 20 godina.

Izvor: b92

PROČITAJTE:

Predstavili prvi pametni 5G traktor na vodonik

Upravljanje sa dva traktora istovremeno

POVEZANI ČLANCI
spot_img
spot_img

NAJNOVIJE VIJESTI

Aktuelno

bijeli luk

Ozimi bijeli luk – Jesenja sadnja i skladištenje

Kako bi sadnja lukovičastog povrća bila potpuna, ne smijemo zaboraviti ni na bližeg «rođaka» crvenog luka kojeg prepoznajemo pod nazivom bijeli luk ili češnjak. Bijeli...