Utorak, 25 Juna, 2024
spot_img
NaslovnicaMagazinZdravlje i ishranaOvo je spisak namirnica koje zapravo nisu tako zdrave kao što smo...

Ovo je spisak namirnica koje zapravo nisu tako zdrave kao što smo mislili

UKLJUČITE SE U NAŠU VIBER ZAJEDNICU

Nutricionisti su vrlo izbirljivi kada su u pitanju namirnice koje se prodaju u jednom tipičnom supermarketu.

Oni vode računa šta unose u svoj organizam, a posebno su sumnjičavi prema navodno zdravim proizvodima. Otkrijte u narednim redovima koje su to namirnice koje nutricionisti izbjegavaju u širokom luku.

Integralni hljeb

Integralni hljeb je veoma bogat vlaknima, zbog čega je idealan ako želite da jedete manje, a budete siti. Problem s integralnim hljebom, posebno onim koji se prodaje u supermarketu, je činjenica da je najčešće pun konzervansa i aditiva, zbog čega treba da budete pažljivi kada ga kupujete i dobro se informišete o njegovom sastavu.

Energetske pločice od žitarica

Ovaj desert se mahom prodaje kao zdrava alternativa tradicionalnim čokoladicama. On je, međutim, pun šećera, soli, veštačkih zaslađivača i zasićenih masti.

Mlijeko od soje

Soja sadrži izoflavone, materiju koja je u stanju da poremeti hormonalni balans kod žena i izazove gojaznost. Nutricionisti iz ovog razloga preporučuju da izbjegavate namirnice sa sojom, uljučujući i mlijeko od soje.

Konzervisano voće

Sirupi u kojima se čuva konzervisano voće sadrže veliku količinu šećera, koja u potpunosti poništava korist od unosa zdravih hranljivih materija iz samog voća.

PROČITAJTE:
POVEZANI ČLANCI

NAJNOVIJE VIJESTI