Utorak, 16 Jula, 2024
spot_img
NaslovnicaMagazinZanimljivostiOčistite višnje i trešnje od koštica na jednostavan način!

Očistite višnje i trešnje od koštica na jednostavan način!

UKLJUČITE SE U NAŠU VIBER ZAJEDNICU

Svi vole da jedu trešnje i višnje, ali se slažu u jednom, muka ih je očistiti od koštica.

Trešnje, poput drugog voća, obiluju antioksidansima koji štite od slobodnih radikala te usporavaju proces starenja. Svoju tamno crvenu boju trešnje duguju antocijaninima, antioksidansima snažnih protuupalnih svojstava. Istraživanja su pokazala da trešnje povoljno djeluju kod dijabetesa na način da snizuju razinu šećera u krvi. Osim toga, trešnje snizuju razinu LDL holesterola te mogu biti od koristi pri prevenciji karcinoma debelog crijeva.

Višnje obiluju fenolnim spojevima – snažnim antioksidansima koje štite nervni sistem i sprečavaju oksidativni stres. To je bitno za starije osobe, jer ih štiti od neurodegenerativnih poremećaja poput gubitka pamćenja, senilne demencije i Alzheimerove bolesti. Zbog visokog udjela antocijanina višnje značajno djeluju u smjeru prevencije raka, posebice debelog crijeva.

Kako se pravi domaći liker od višanja

Na internetu se pojavio super trik kako se otarasiti koštica kod ovog voća i sada možemo bezbrižno da jedemo ovo ukusno voće. Što je još važnije, sada vam priprema slastica od višanja i trešanja, poput kolača, neće više oduzimati mnogo vremena. Sve što vam treba jeste dobra slamčica od čvrste, a ne od savitljive plastike.

POVEZANI ČLANCI

NAJNOVIJE VIJESTI