Četvrtak, 18 Aprila, 2024
spot_img
NaslovnicaMagazinZanimljivostiNe bacajte koru od banane - Naučite kako da je pametno iskoristite

Ne bacajte koru od banane – Naučite kako da je pametno iskoristite

UKLJUČITE SE U NAŠU VIBER ZAJEDNICU

Nikada niste imali ni potrebu da razmišljate na koje sve načine možete upotrebiti koru banane.

Ako smo zagolicali vašu maštu, u nastavku vam otkrivamo na koje sve načine se ona može primijeniti.

Ispolirajte obuću

Zaboravite na klasične kreme za cipele koje imaju jak miris i mogu da ostave tragove na vašoj odjeći. Poliranje obuće korom od banane je potpuno prirodan način nege kožne obuće, kao i svih lakovanih detalja. Unutrašnju stranu kore je potrebno utrljati na površinu cipele ili čizme, i za tili čas će nevjerovatan sjaj da se pojavi na njihovoj površini. Upotrebite potom meku krpu kako biste uklonili tragove kore. Najbolje rezultate dobićete ako upotrebite malo zreliju bananu.

Podarite mekoću svojim stopalima

Kora banane sadrži u sebi aminokiseline i vitamine A, B, C i E koji čine čuda po pitanju suve kože. Takođe, veoma efikasno se bore i sa stopalima koja svrbe i stvaraju vam nelagodnost naročito u ljetnjem periodu. Nekoliko dana uzastopno potrebno je da utrljate unutrašnju stranu kore od banane na problematična mjesta na stopalima, da biste videli izvanredne rezultate.

Pročitajte: LIKER OD BANANE – Recept za sve ljubitelje ovog voća

Smanjite nadutost ispod očiju

Brojni proizvodi koje koristite za njegu svoje kože, a naročito za dio oko očiju, prave se upravo od kore od banane. Poznato je da su banane odlične za njegu osjetljive i nadute kože, i da zahvaljujući hidratantnim svojstvima daju koži neophodnu vlagu i glatkoću. Takođe, vrlo djelotvorno se bore sa tamnim mrljama na licu i sitnim ožiljcima.

Kora od banane je vrlo moćan antioksidans i samim tim zaštita od oksidativnih oštećenja, pri čemu daje doprinos usporavanju starenja kože. Koru od banane stavite na svoje lice ispod očiju i ostavite da djeluje oko 15 minuta. Primjetićete veliku razliku u pogledu odsustva nadutosti i podočnjaka na toj regiji.

Pročitajte: Za bujno cvijeće i povrće – Napravite tečno đubrivo od kore banane i ljuske od jajeta

Izborite se sa ujedima isekata

Kora od banane sa smatra ultimativnim kućnim lijekom. Ukoliko ste pretrpili ujede od komaraca i ne možete da se izborite sa osjećajem svraba, kora od banane vam u velikoj mjeri može pomoći. Utrljajte je na osjetljivo mjesto i posmatrajte kako osjećaj svraba nestaje. Banane su prirodno ispunjene polisaharidima, koji su poznati po svojim antiupalnim svojstvima i smanjenju oteklina, piše cdm.me.

POVEZANI ČLANCI

NAJNOVIJE VIJESTI