Ponedjeljak, 15 Jula, 2024
spot_img
NaslovnicaMagazinZdravlje i ishranaMast od čuvarkuće - Idealna za razna kožna oboljenja

Mast od čuvarkuće – Idealna za razna kožna oboljenja

UKLJUČITE SE U NAŠU VIBER ZAJEDNICU

Čuvarkuća ima brojna ljekovita svojstva, a neke od zdravstvenih problema možete rješiti i ako samo napravite mast od čuvarkuće.

Mast od čuvarkuće je osim za fleke, djelotvorna i za ubode od insekata i rane koje teško zarastaju, obnavlja oštećenu i nadraženu kožu te pomaže kod grčeva, hemoroida, kurjeg oka i drugih kožnih oboljenja.Čuvarkuća se smatra za jedan od vrlo sigurnih lijekova bez kontraindikacija, ali nije na odmet da budete pažljivi. Naša preporuka je da se i prije upotrebe prirodnih lijekova posavjetujte sa ljekarom.

PROČITAJTE: Ako imate biljku čuvarkuću morate da znate ovih 6 stvari

1 šaka iseckanih listova čuvarkuće
100 g masti

Postupak:

Da bi svinjska mast bila spremna za upotrebu, potrebno je da je operete u devet voda. Ovo je jedan od najkorišćenijih preparata za lice od davnina.

Kada ste sigurni da je sva so izašla iz masti, možete da pomiješate sastojke. Na laganoj temperaturi otopite mast i listove čuvarkuće, ali vodite računa da ne proključa. Kada su se sastojci sjedinili, sklonite sa šporeta i kada se malo prohladi, sipajte u neku staru kutiju od kreme. Ostavite kutiju u frižider da odstoji bar dvanaest sati.

Mast od čuvarkuće je preporučljivo da čuvate u frižideru kako se ne bi užegla na sobnoj temperaturi. Čuvarkuća ne mijenja svoj sastav, pa ako je izložite niskim temperaturama, neće izgubiti na kvalitetu.

Možete na lice nanositi i cijele (rasječene uzdužno) listove čuvarkuće.

POVEZANI ČLANCI

NAJNOVIJE VIJESTI