Subota, 3 Juna, 2023
spot_img
NaslovnicaPoljoprivredne granePovrtarstvoKako se rješiti puževa golaća pomoću piva

Kako se rješiti puževa golaća pomoću piva

UKLJUČITE SE U NAŠU VIBER ZAJEDNICU

Sa rastom temperatura jedna od čestih štetočina koja se može naći u vašoj bašti jesu puževi golaći. U sljedećem tekstu saznajte kako da se rješite puževa i to uz pomoć piva.

Ova vrsta zamke dobro funkcioniše jer puževe golaće privlači fermentisani kvasac. Naučna studija dokazala je da veliki broj puževa privlači upravo pivo i to zbog kvasca.

Zamku za puževe golaće nije teško napraviti. Potrebna je dublja posuda i, naravno, pivo. Za ovu priliku možete da koristite teglu ili neku drugu veću posudu. Savjetuje se da se posuda zatrpa tako da se njen obod ravna sa zemljom. Nalijte pivo u posudu tako da ostane 2,5 cm slobodno. Ukoliko postoji opasnost od padavina, pokrijte posudu kako ne bi došlo do punjenja vodom.

Kako funkcioniše?

Pošto su puževi privučeni pivom, dolaze do posude i zauvek ostaju unutra. Ukoliko izaberete previše plitku posudu, puževi golaći će samo popiti pivo i otići.

Koliko zamki postaviti?

Pokušajte da zamkama pokrijete obode bašte. Takođe, savjetuje se da testirate posudu i proces. Ukoliko ne funkcioniše, primjenite drugi postupak.

Šta koristiti umesto piva?

Umjesto piva mogu da se koriste drugi proizvodi na bazi kvasca, ali je najbolje koristiti rastvor koji možete napraviti od šećera, kvasca i vode.

Izvor: agromedia.rs

PROČITAJTE:

Soda bikarbona u bašti: Cvijeće buja, puževi bježe, zemlja se čisti

Puževi mogu nanijeti veliku štetu u plastenicima. Kako odbraniti biljke?

Kako koristiti prašak za pecivo u vrtu?

POVEZANI ČLANCI
spot_img

NAJNOVIJE VIJESTI