Nedjelja, 25 Februara, 2024
spot_img
NaslovnicaPoljoprivredne graneUkrasno i ljekovito biljeKako da pripremite sobne biljke za jesen

Kako da pripremite sobne biljke za jesen

UKLJUČITE SE U NAŠU VIBER ZAJEDNICU

Prije unošenja otklonite sve oštećene i osušene djelove, sobne biljke pažljivo istuširajte slabim mlazom vode i smestite je u blizinu prozora kako bi se lagano privikavala na dane u kojima će biti sve manje svjetlosti.

Ako imate običaj da tokom ljeta iznesete svoje sobne biljke na „sunčanje” i svjež vazduh, pred jesen treba da planirate da ih vratite sa odmora u zaštićene prostorije.

Vodite računa o tome da noći postanu prilično svježe dok su dani još vrlo topli. Ako se dogodi da temperatura padne na 10 stepeni Celzijusa, doći će do oštećenja na listovima nekih vaših biljaka. Ovo se prije svega odnosi na fikuse, dracene, šeflere, juke, palme, kaktuse i sve druge sobne biljke koje ljeti rado borave na otvorenom.

Pre unošenja otklonite sve oštećene i osušene djelove, biljku pažljivo istuširajte slabim mlazom vode i smjestite je u blizinu prozora kako bi se lagano privikavala na zimski režim svjetlosti. Neke je potrebno i orezati.

Biljke nemojte prihranjivati do proljeća, a i sa zalivanjem oprezno, jer one sada ulaze u fazu mirovanja, doduše mnogo slabije izraženu, te im nisu potrebni u velikoj mjeri voda i hranljive materije.

Ako vaše zelene sobne ljubimce ne iznosite preko ljeta, onda ih u ovom periodu samo redovno tuširajte ili brišite mokrom krpom prašinu sa listova, jer je dnevne svjetlosti sve manje, a prašina prekriva efektivnu površinu lista, te na taj način još više redukuje svjetlost.

Izvor: LepaiSrećna

PROČITAJTE:

Ako vam sobne biljke uopšte ne rastu sipajte ovu namirnicu u zemlju /VIDEO/

Ove 3 sobne biljke bi svaki dom trebalo da ima: U roku od jednog sata ukloniće sve viruse iz vazduha!

POVEZANI ČLANCI

NAJNOVIJE VIJESTI