Petak, 21 Juna, 2024
spot_img
NaslovnicaPoljoprivredne graneUkrasno i ljekovito biljeOve 3 sobne biljke bi svaki dom trebalo da ima: U roku...

Ove 3 sobne biljke bi svaki dom trebalo da ima: U roku od jednog sata ukloniće sve viruse iz vazduha!

UKLJUČITE SE U NAŠU VIBER ZAJEDNICU

Priroda je moćna kada je čuvanje zdravlja u pitanju, sobne biljke su veliki pomoćnik kod održavanja svježeg vazduha u prostorijama

Ukoliko ste se ikada našli u prostoriji u kojoj se nalaze sobne biljke, sigurno ste primjeili koliko je vazduh čistiji i svježiji. Pojedine biljke imaju moć da otjeraju sve viruse i bakterije koje se nalaze u prostorijama.

One su poželjne u prostorijama u kojima se nalazite, a naročito u ovom periodu. Pojedine vrste imaju mogućnost da pročišćavaju vazduh, ali priča se tu ne završava, jer njihovo dejstvo može biti i dosta konkretnije – kućne biljke mogu da vas štite od virusa, što je i te kako korisna informacija.

PROČITAJTE JOŠ: Čudesni rastvori za sobne biljke

Istraživanje je pokazlo da kada vlažnost vazduha pređe 40 %, u stanju je da se zaraza znatno redukuje. Osim što imaju zdravstvenu ulogu, one su i estetski lijepe, pa će oplemeniti svaki prostor.

Evo o koje 3 vrste se radi:

Potos i Filadendron

Potos je poznat po tome da je izuzetan prečišćivač vazduha, da ubija duvan, isparenja, štetne materije, i najbolje je da ga držite u kuhinji ili dnevnom boravku.

Filadendron je naročito popularan kada su sobne biljke u pitanju, a i sjajan za vlažnost vazduha, pa bi i njega trebalo da imate u kolekciji.

Tajna je u povišenoj vlažnosti vazduha, kojoj ove biljke doprinose, a koja zapravo uništava viruse i bakterije kojima smo okruženi. Njihovo prisustvo životni prostor čini zdravijim, a imunitet jačim.

PROČITAJTE JOŠ: SUŠE VAMSE BILJKE EVO KAKO DA IH OŽIVITE

Monstera

Monstera je popularna sobna biljka, koja je vrlo lagana za održavanje. Najbolje je da je držite na sjenovitim mjestima koji nisu direktno izloženi suncu, i to u prostoriji gde najviše boravite. Njena moć uklanjanja virusa je jako velika.

Izvor: mogu ja to sama

POVEZANI ČLANCI

NAJNOVIJE VIJESTI