Srijeda, 6 Decembra, 2023
spot_img
NaslovnicaPoljoprivredne graneUkrasno i ljekovito biljeImaćete najljepšu i najšareniju baštu u kraju - Trebaće vam 5 saksija

Imaćete najljepšu i najšareniju baštu u kraju – Trebaće vam 5 saksija

UKLJUČITE SE U NAŠU VIBER ZAJEDNICU

Svi koji imaju priviliegiju da uživaju u bašti, znaju koliko ova zelena oaza znači. Zato je lijepo oplemenite je da izgleda što ljepše. Donsimo predlog kako da napravite cvjetni aranžman od saksija od terakote.

Proljeće je uveliko stiglo, a s njim i lijepo sunčano vrijeme koje želimo što više da provedemo na otvorenom kako bismo se opustili , meditirali, oslobađali od stresne svakodnevnice… Ako imate baštu, sigurno već razmišljate o sadnji cvijeća i aranžmanima koji će oplemeniti važu zelenu oazu.

Donosimo vam jednu ideju koja je praktična, veoma dekorativna i korisna jer je multifunkcionalna. Naime, probajte da napravite malu vertikalnu cvjetnu aleju i hranilicu za ptice. Biće vam potrebno 5 saksija od terakote različitiih veličina, jedna metalna šipka (na primjer parče armature), jedan podmetač za saksije (veličine kao najmanja saksija), silikonski lijepak i naravno cvijeće. Po želji, saksije možete ofarbati ili ostaviti u orginalnoj boji gline.

Pročitajte: JERIHONSKA RUŽA simbol sreće, snage i mira – Jedna od rijetkih biljaka koje mogu da prežive isušivanje

Prvo odredite mjesto na koje želite da postavite saksije. Ukucajte duboko u zemlju metalnu šipku, a zatim na nju, kroz rupu na dnu nataknite prvu , najveću saksiju i napunite je zemljom. Preko stavite drugu, samo je malo nakrivite u stranu i isto napunite zemljom.

Ako je potrebno, rupe na saksijama možete dodatno proširiti kako bi saksije mogle da stoje pod uglom. Preko druge saksije nataknite treću, ali ovog puta je zalijepite silikonskim lijepkom za ivicu saksije koja je ispod. Ponovite postupak dok ne dođete do pete saksije. Nju uz pomoć silikonskog lijepka postavite da stoji ravno, a zatim na nju stavite podmetač. Tu sipajte sjemenke, mrvice, komadiće voća i napravite hranilicu za ptice. Nakon toga, u saksije posadite cvijeće po želji.

POVEZANI ČLANCI

NAJNOVIJE VIJESTI