Subota, 15 Juna, 2024
spot_img
NaslovnicaPoljoprivredne granePovrtarstvoBig Beef F1 paradajz - Zdrave i snažne biljke krupnih plodova

Big Beef F1 paradajz – Zdrave i snažne biljke krupnih plodova

UKLJUČITE SE U NAŠU VIBER ZAJEDNICU

Big Beef F1 je rani indeterminantni paradajz beef tipa. Biljke su zdrave i snažne. Zbog svog kvaliteta je omiljen kod proizvođača koji lično vrše prodaju na tezgi.

Plodovi su krupni, ovalni, crvene boje, odličnog ukusa i srednje čvrstine. Ranostasnost u kombinaciji sa krupnoćom plodova i odličnom otpornošću na bolesti čine Big Beef F1 hibridom pogodnim za različite uslove proizvodnje.

Rezistencija: ToMV, V, F1, F2, N, ASC, St.

Glavna karakteristika ploda je veličina. Prosječna težina iznosi 200-300 grama. Oblik je obično zaobljen, površina je blago rebrasta. Kad plodovi tek počinju sazrijevati, oni su zeleni, dok je zreo paradajzi svijetlocrven.

Pročitajte: Paradajz šljivar Roma

Unutra “Big Beef” F1 je sočan i prilično mesnat. Sadrži mnogo hranjivih sastojaka – posebno likopena i provitamina A. Voće se dobro čuva pa se često uzgaja u industrijskim količinama za prodaju.

Zreli paradajz, ako se pravilno skladišti, može stajati gotovo mjesec dana,a da ne izgubiti svoje kvalitete.

U kuvanju se može koristiti gotovo svugdje – svjež kao salata, kao dio jela – kao pečen ili pržen. Takođe, od voća možete praviti bilo kakve prerađevine – sokove, kečape, pastu od paradajza i druge proizvode.

POVEZANI ČLANCI

NAJNOVIJE VIJESTI