Petak, 19 Jula, 2024
spot_img
NaslovnicaMagazinZdravlje i ishranaBiberna vodica - Jedno od najboljih pića koje možete konzumirati

Biberna vodica – Jedno od najboljih pića koje možete konzumirati

UKLJUČITE SE U NAŠU VIBER ZAJEDNICU

Biberna vodica je drevni istočnjački recept koji su u Rusiji široko upotrebljava za skidanje kilograma.

Alternativna medicina i preparate za mršavljenje zasniva na biljnoj bazi, čime naše organizam osim viška masti i kilograma ne gubi vitamine, ne slabi imunitet, ne gubi energiju već od toga ima i brojne dobrobiti. Biberna voda je jedno od najpoznatijih napitaka, koji ubrzava metabolizam, ali istovremno i jača imunitet što je od presudne važnosti u vreme virusa.

Ovaj tradicionalni napitak koristi se već stotinama godina u nazad, a potiče iz drevne Indije odakle se vrtoglavo širio širom istočnjačkih zemalja. Danas je u širokoj upotrebi u Rusiji i upravo on je tajna dobrog izgleda Ruskinja, koje pre svega drže do svog zdravlja.

Upotreba i ljekovitost

Biberna vodica je jedno od najboljih pića koje možete konzumirati bez nekih nus pojava i ograničenja, ako želite da izgubite kilograme i ubrzate metabolizam. Prema posljednjim istraživanjima, biberna vodica se pokazala kao vrlo moćno sredstvo za razgradnju masnih naslaga. Osim što pomaže kod mršavljenja pomaže u izgradnji jakog imuniteta, a takođe liječi i bolesti poput dijabetesa.

Kako je ovo piće začinjeno na prirodan način, tijelo će sagoreti značajan broj kalorija u vrlo kratkom roku. Naime, njegova spoljašnjost sadrži snažne hranljive materije koje eliminišu masne ćelije. I ne samo to, biber može da podstakne znojenje kao i mokrenje, a na taj način se izbacuju toksini iz tijela.

Znojenjem nestaju toksini, eliminiše se višak vode iz tijela i čiste se pore od stranih tijela. Kada govorimo o mokrenju, dolazi do eliminisanja mokraćne kiseline odnosno uree, viška vode i masti.

Pored mršavljenja, biber istovremeno može da pomogne u liječenju prehlade, bolesti zuba, može da ima pozitivno dejstvo na probavu, dobar je u borbi protiv respiratornih problema, a pomaže i kod mršavljenja. U zrnima crnog bibera se nalaze esencijalna ulja, među kojima je piperin zbog kojeg biber i ima tako specifičan ukus, a pored toga u biberu ima i minerala, a neki od njih su kalijum, gvožđe, mangan, kalcijum, magnezijum.

Biberna voda preporučuje se i kada ste umorni i osjećate da vam nedostaje energije, jedna čaša ove vode će pomoći organizmu da povrati izgubljenu energiju. Ovaj napitak takođe, sprečava zatvor i poboljšava rad digestivnog trakta. Za prevenciju ovog problema potrebno je konzumirati bibernu vodicu dva puta u toku dana.

Recept za bibernu vodicu

U posudu sipajte 500 mililitara hladne vode i dodajte dvije kašičice bibera u prahu. Pustite vodu sa biberom da proključa na srednje jakoj temperaturi i tada dodajte malo soli. Procijedite vodu i konzumirajte dok je još topao napitak.

Ljekovitost potvrdile naučne studije

U studiji Univerziteta Sri Venkateswara, pokazano je da sastojak crnog bibera- piperonal, uklanja štetne efekte ishrane bogate mastima. Naime, šest nedjelja, praćene su dvije grupe pacova, a dok je jedna grupa jela masnu hranu, bez dodataka crnog bibera, druga je konzumirala hranu bogatu mastima, ali sa suplementima ovog začina. Uz samu tjelesnu težinu, praćena je i količina masnih naslaga u organizmu, kao i količina šećera u krvi.

Pokazano je da je kod pacova koji su dobijali suplemente bibera, došlo do gubljenja viška kilograma, a studija sugeriše da ovaj začin utiče na gene povezane sa gojaznošću. Druga studija pokazala je da piperonal reguliše te gene, što dovodi do gubitka kilograma.

Izvor: magazin.novosti.rs

PROČITAJTE:

Tromboza – 3 najdjelotvornije mješavine za sprečavanje

Vučja jabuka – Oprezno sa upotrebom

POVEZANI ČLANCI

NAJNOVIJE VIJESTI