Nedjelja, 21 Jula, 2024
spot_img
NaslovnicaMagazinZanimljivostiZašto 50 posto krompira završi u smeću?

Zašto 50 posto krompira završi u smeću?

UKLJUČITE SE U NAŠU VIBER ZAJEDNICU

Pojedina istraživanja pokazuju da krivaca za ovu ružnu pojavu ima u svakom dijelu starog kontinenta, ali novija studija Evropske komisije prste upire prije svega u – Britance.

Svake godine, prosječan stanovnik ove zemlje baci 150 kilograma hrane. Čak četvrtinu mesa i ribe, 40 odsto voća i 50 odsto krompira završi u kanti za smeće. Istraživanja pokazuju da Britanci to podjednako rade i kod kuće, ali i kada ručaju u restoranu ili odsjedaju u hotelu. To im je naprosto rutina.

Pročitajte: Ovo je najzdraviji način pripreme krompira

Iako su Britanci trenutni rekorderi u neslavnom bacanju namirnica, ni mi nismo ništa racionalniji, pa stručnjaci objašnjavaju da je važno da svi promijenimo navike u kupovanju hrane, pa ćemo tako naučiti da budemo pametniji.

I ne zaboravite da je od toga uvijek bolje i humanije da hranu poklonimo nekome kome je potrebna, da je ostavimo ispred zgrade, nahranimo napuštene pse i mačke… Tako ćemo učiniti dobro djelo, umjesto što ćemo se osjećati prazno u trenutku kada ostatke obroka samo bacimo u kantu.

Trikovi u kupovini

Savjet je da u nabavku uvijek idemo sa spiskom potrebnih stvari, a ne da kupujemo stihijski, bez plana i reda. Većina nasedne na marketinške trikove, pa uzmemo nešto što nam ne treba samo zato što je na akciji.

POVEZANI ČLANCI

NAJNOVIJE VIJESTI