Petak, 19 Jula, 2024
spot_img
NaslovnicaAgro vijestiZa mlade poljoprivrednike 2,4 miliona evra

Za mlade poljoprivrednike 2,4 miliona evra

UKLJUČITE SE U NAŠU VIBER ZAJEDNICU

NOVI SAD – U Novom Sadu su danas za 204 mlada poljoprivrednika uručeni ugovori, čija je ukupna vrijednost 284 miliona dinara (oko 2,4 miliona evra), a sredstva su namijenjena za investicije u primarnu, prerađivačku i stočarsku proizvodnju.

Ugovore su uručili potpredsjednik Pokrajinske vlade Đorđe Milićević, zajedno sa pokrajinskim sekretarom za poljoprivredu, vodoprivredu i šumarstvo Vukom Radojevićem.

Milićević je poslije uručenja ugovora rekao medijima da Pokrajinska vlada putem razvoja sela želi da zadrži mlade i da zato, osim subvencija za bavljenje poljoprivredom, ulaže sredstva u poboljšanje ukupnih uslova za kvalitetan život na selu.

“Stoga, na selima ulažemo u vodovodne i kanalizacione mreže, kao i uređenje atarskih puteva. Moramo stvoriti uslove za pristojan život porodica na selu i, što je posebno važno, da obezbedimo uslove da mladi ne odlaze iz Srbije”, naglasio je Milićević.

Radojević je naveo da je ohrabrujuća činjenica da je od 204 mlada poljoprivrednika 71 korisnik mlađi od 25 godina.

“Između 26 i 35 godina je 101 korisnik. Više od pola poljoprivrednika ovih sredstava su žene, njih čak 108, dok pet korisnika koji imaju završen poljoprivredni fakultet”, naveo je Radojević.

Najviše ugovora je potpisano sa korisnicima iz lokalnih samouprava Vrbas, Novi Sad, Bačka Palanka i Sombor, a najveće interesovanje je bilo za nabavku kvalitetnih priplodnih grla stoke.

Pomenuta podsticajna sredstva dodijeljena su na osnovu konkursa za podršku mladima u ruralnim područjima Vojvodine u ovoj godini.

POVEZANI ČLANCI

NAJNOVIJE VIJESTI