Srijeda, 22 Maja, 2024
spot_img
NaslovnicaAgro vijestiZa jedan projekat blizu 200.000 KM - Poziv poljoprivrednicima za bespovratna sredstva...

Za jedan projekat blizu 200.000 KM – Poziv poljoprivrednicima za bespovratna sredstva EU

UKLJUČITE SE U NAŠU VIBER ZAJEDNICU

U okviru projekta „EU4Business“, otvoren je Poziv za dostavljanje projektnih prijedloga namijenjen potencijalnim korisnicima bespovratnih sredstava u okviru mjere podrške poljoprivrednim gazdinstvima.

Cilj javnog poziva je modernizacija proizvodnje i jačanje proizvodne konkurentnosti kroz uvođenje novih tehnologija i inovacija u proces primarne proizvodnje, povećanje produktivnosti poljoprivrednih gazdinstava, povećanje kvaliteta proizvoda, higijene i bezbjednosti hrane, uvođenje dobrih praksi u upravljanju prirodnim resursima i zaštita okoline te otvaranje novih tržišnih mogućnosti.

 

Aplicirati mogu fizička lica, preduzetnici, zadruge i preduzeća, koja se bave poljoprivrednom proizvodnjom u sljedećim pod-sektorima: uzgoj voća, povrća, vinove loze, žitarica i uljarica, te proizvodnja mesa i mlijeka.

 

Ukupna sredstva za za ovaj poziv iznose do 1.750.000 KM dok bespovratna sredstva za jedan projektni prijedlog mogu iznositi od 97.000 KM do maksimalno 195.000 KM (bez PDV-a). Za svaki projekat, podnosilac mora osigurati vlastito sufinansiranje u  iznosu od minimalno 40 odsto ukupnog iznosa predložene investicije.

Prijave se dostavljaju poštom ili lično na adresu: Razvojni program Ujedinjenih nacija (UNDP), Projekat EU4Business, UN HOUSE, Zmaja od Bosne bb, 71 000 Sarajevo, a rok za dostavljanje je 27. mart do 17 časova.

EU4Business (2018-2022) je projekat  koji prvenstveno finansira Evropska unija u okviru Instrumenta za predpristupnu pomoć IPA 2, koji sprovode njemački GIZ, Razvojni program Ujedinjenih nacija i Međunarodna organizacija rada.

Izvor: Srpsk info

POVEZANI ČLANCI

NAJNOVIJE VIJESTI