Nedjelja, 21 Jula, 2024
spot_img
NaslovnicaAgro vijestiVujanović: Agrimatco predstavio bogatu ponudu na 90. jubilarnom poljoprivrednom sajmu u Novom...

Vujanović: Agrimatco predstavio bogatu ponudu na 90. jubilarnom poljoprivrednom sajmu u Novom Sadu

UKLJUČITE SE U NAŠU VIBER ZAJEDNICU

Kompanija Agrimatco se svojom bogatom ponudom i asortimanom i ove godine predstavila na Međunarodnom poljoprivrednom sajmu u Novom Sadu a ovogodišnji jubilarni događaj pružio im je priliku da izlože svoju široku paletu proizvoda.

U intervjuu za portal “Agro Savjet”, Milan Vujanović, generalni direktor kompanije Agrimatco d.o.o. Bosna i Hercegovina, otkrio nam je detalje o ključnim proizvodima koje kompanija predstavlja na ovom važnom događaju.

“Agrimatco je kontinuirano prisutan na sajmu poljoprivrede, a ovogodišnji jubilarni događaj pružio im je priliku da izlože svoju široku paletu proizvoda. Naglasak je stavljen na mašine koje Agrimatco Srbija ima u svom portfoliju. Naši reprezentativni proizvodi su traktori Farmtrac, koje plasiramo na tržištu Srbije, prskalice ‘JACTO’ za koje smo ekskluzivni distributer u Srbiji te ‘Monosem’ sijačice za ratarske kulture kao što su kukuruz, soja i strna žita”, objasnio je Vujanović.

Farmtrac traktori

Milan Vujanović direktor kompanije Agrimatco Bosna i Hercegovina

Farmtrac traktori

Osim toga, Agrimatco je izložio dio svoje palete đubriva od kompanije Yara, čiji je zastupnik za Srbiju, vodotopiva đubriva kompanije “DRT-Doktor Tarsa” i specijalna đubriva kompanije “Cosmocel”.

Vodotopiva đubriva kompanije "Yara"
Vodotopiva đubriva kompanije “Yara”

Zajedničke proizvodi kompanije Agrimatco BiH i Agrimatco Srbija privukli su veliku pažnju potencijalnih kupaca na sajmu.

Traktori marke Farmtrac i đubriva Yara su proizvodi koji su izazvali interes posjetioca”, rekao je Vujanović.

Takođe, vodotopiva đubriva “DRT-Doktor Tarsa” i specijalna đubriva “Cosmocel” takođe su bila prisutna na sajmu i privukla pažnju poljoprivrednika u Srbiji i Bosni i Hercegovini.

Što se tiče razmjene iskustava i znanja između Agrimatco BiH i Agrimatco Srbija, Vujanović je istakao da se održavaju redovni sastanci na kojima se razmjenjuju informacije o prodaji proizvoda i tržištima na kojima se ti proizvodi plasiraju.

“Dobijamo jako bitne informacije od kolega iz Srbije, koja je među najrazvijenijim zemljama u regiji u području poljoprivrede. Ta iskustva prenosimo na naše poljoprivredne proizvođače u BiH”, dodao je Vujanović.

Kada je riječ o iskustvima poljoprivrednika s proizvodima Agrimatco, Vujanović je istakao da se kompanija Agrimatco Bosna trudi pružiti najkvalitetniju robu poljoprivrednicima.

“Naša kompanija se fokusira na profesionalne programe u poljoprivredi i sarađujemo samo s pouzdanim dobavljačima visokog kvaliteta”, rekao je Vujanović.

Povratne informacije poljoprivrednika su izuzetno važne za Agrimatco, jer im pomažu usmjeriti svoje napore na pružanje proizvoda i usluga koje zadovoljavaju potrebe poljoprivrednika.

Sajam poljoprivrede u Novom Sadu je odlična platforma za Agrimatco kako bi istakao svoju bogatu paletu proizvoda i uspostavio važne kontakte s potencijalnim kupcima. Zajednički rad Agrimatco BiH i Agrimatco Srbija, njihova težnja prema kvalitetu i neprekidna razmjena znanja omogućavaju im da pruže podršku poljoprivrednicima i postignu izuzetne rezultate na poljoprivrednom tržištu.

POVEZANI ČLANCI

NAJNOVIJE VIJESTI