Četvrtak, 20 Juna, 2024
spot_img
NaslovnicaMagazinZanimljivostiUmivajte se pivom sedam dana: Ovo će biti rezultati!

Umivajte se pivom sedam dana: Ovo će biti rezultati!

UKLJUČITE SE U NAŠU VIBER ZAJEDNICU

Eksperiment jedne žene otkrio nam jednu sasvim novu i vrlo korisnu dimenziju piva!

Da je mlijeko dobro za kožu, znala je i Kleopatra. Međutim, reklo bi se da je upotreba mlijeka u njezi zastarela, a sada su na snagu stupile nove navike. Tako je i jedna žena, umjesto mlijeka, odlučila da ispira svoje lice pivom nedelju dana.

Ona nije jedina, jer su se ovom trendu priklonile mnoge žene, a razlog je i više nego dobar.

Žena je već nakon prvog dana umivanja pivom primjetila promjenu. Naime, nakon što je oprala lice i nježno ga obrisala peškirom, primjetila je da joj je koža znatno mekša.

Drugog dana je osjetila lagano peckanje na licu. Pripisala je to djelovanju piva na akne, koje je prije ovog eksperimenta imala na licu.

Trećeg dana promjena je bila još vidljivija. Njeno lice se znatno očistilo od akni s kojima se godinama borila. Pripisala je to antibakterijskim svojstvima ovog napitka.

Četvrtog dana je odlučila da doda i lumunov sok, a ovu kombinaciju je koristila naredna tri dana. Osim što su joj se očistile pore i nestali mitiseri, posvjetlele su i tamnije mrlje koje je imala na licu.

Ona tvrdi da joj je koža sada mekša, “nahranjenija” i elastičnija, čime ovaj sedmodnevni eksperiment smatra veoma uspiješnim.

Izvor: stil.kuris.rs

PROČITAJTE:

Bakuchiol – Sastojak iz prirode koji briše bore i uništava akne

Jabuka i med brišu bore

Ispeglajte svoje bore pomoću maslinovog ulja

POVEZANI ČLANCI

NAJNOVIJE VIJESTI