Petak, 19 Jula, 2024
spot_img
NaslovnicaAgro vijestiUgovor od milion dolara: Srpska rakija ide u Kinu

Ugovor od milion dolara: Srpska rakija ide u Kinu

UKLJUČITE SE U NAŠU VIBER ZAJEDNICU

Sjamen — Srpska destilerija ”Zarić” i kineska kompanija ”Golden dej” zaključile su danas ugovor vrijedan milion dolara o izvozu rakije srpskog proizvođača u Kinu.

Sporazum o saradnji potpisan je u okviru Međunarodnog kineskog sajma investicija i trgovine CIFIT 2019 u Sjamenu, u kineskoj provinciji Fuđijen.

Potpisivanju ugovora prisustvovao je ministar rudarstva i energetike Aleksandar Antić, kao član delegacije Srbije na CIFIT-u, koji je postignutu saradnju srpske i kineske kompanije ocjenio kao sjajnu vest, posebno za privrednike iz Srbije koji se bave prehrambenom industrijom.

Antić je ocjenio da je Srbija na pravi način iskoristila priliku koju su joj pružili kineski domaćini odabravši je za počasnog gosta CIFIT-a, i da su srpski privrednici “razumjeli Kinu i njeno tržište i da su napravili dobre kontakte”.

”Vjerujem da će kontakti i sastanci koje su na CIFIT-u imali naši privrednici i naša delegacija uroditi plodom i da ćemo kao rezultat imati nove poslovne aranžmane”, rekao je Antić poslije potpisivanja ugovora srpske i kineske kompanije.

Dodao je da su predstavnici 20 srpskih kompanija, među kojima su i četiri kineske koje posluju u Srbiji, na najvećem kineskom sajmu investicija i trgovine ostvarile više stotina kontakata s raznim kineskim i drugim kompanijama.

“Naše kompanije su imale priliku da vide s kakvim poštovanjem se naši kineski prijatelji odnose prema Srbiji. Mislim da će to naše biznismene ohrabriti da s više agresivnosti i optimizma pokušaju da nađu svoje mjesto na kineskom tržištu koje je sve zahtjevnije”, rekao je Antić, uz ocjenu da srpske kompanije imaju kvalitet koji mogu da ponude kineskom tržistu.

Izvor: B92

POVEZANI ČLANCI

NAJNOVIJE VIJESTI