Gljiva KOMBUHA sada i u limenci

Japanska gljiva kombuha i napitak od nje se sve više koristi i kod nas. Važi za gljivu dugovJečnosti, ali važno je da znate i kako se priprema jer ona može da bude vrlo opasna. Gljiva je slična kefiru, ali se ne pravi u mlIJeku nego u čaju, u koji je bitno dodati i šećer jer se ona njime hrani. Od nje i čaja pravi se i čuveni napitak koji je odličan za zdravlje.

A ovaj zdrav napitak sada je dostupan i u limenci.

Napitak se trenutno prodaje u Belgiji, a ovaj ambiciozni brend se širi i na druge djelove Evrope, kao što su Nemačka, Holandija, Francuska i Skandinavija.

Belgijska preduzetnička firma Yugen udružila se sa vodećim svjetskim proizvođačem limenki za piće, kompanijom Ball Corporation, i lansirala prvu kombuhu u posebno dizajniranoj limenci na evropskom tržištu.

Pakovana u aluminijumske limenke koje se u potpunosti mogu reciklirati, Yugen Kombucha je namenjena potrošačima koji vode računa o zdravlju i žele organski proizvod visokog kvaliteta u praktičnoj, nosivoj ambalaži, navodi se u saopštenju.

Yugen Kombuha je dostupna u tri ukusa, a svaki se odlikuje posebnim izgledom limenke. Specifičan dizajn predstavlja umjetnikovu viziju drevne japanske riječi „Yugen” – koja se koristi da opiše osjećaj divljenja prema ljepoti prirode.

Fermentirani čajni napitak kombuha, bogat je probioticima, zdravim kiselinama i antioksidansima, zahvaljujući čemu daje dodatnu vrIJednost raznovrsnoj punudi napitaka. Kombuha je funkcionalni napitak sa najvećom stopom rasta u toj kategoriji i već je izuzetno popularan u SAD. Nagli rast ove kategorije potvrđuje i broj novih kombuha napitaka u Evropi, koji je u prvoj polovini 2019. već premašio cijelu prošlu godinu.

Limenke su izvanredne. Ne samo da štite naš proizvod, već su i ekološke, jer predstavljaju ambalažu za napitke koja se najviše reciklira na svijetu. Limenke su lagane i nesalomive, pogodne su za nošenje na plažu, planinu, festivale i sportske događaje. Pored toga, maloprodajni sektor se sve više okreće napicima u limenkama. Mjenjaju raspored na svojim prodajnim mjestima kako bi se prilagodili zahtjevima današnjih kupaca, brzini i mobilnosti, istakli su iz kompanije Yugen.

Yugen se dobija originalnim procesom fermentacije u najsavremenijoj fabrici i spreman je za osvajanje Belgije i drugih zemalja. Od svake prodate limenke Yugen će izdvojiti dva centa za Yugen fondaciju koja podržava socijalne i održive projekte.

Ostavite komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Preporuka za vas

VIDEO