Srijeda, 24 Aprila, 2024
spot_img

SVEMOĆNA MAČIJA KANDŽA

UKLJUČITE SE U NAŠU VIBER ZAJEDNICU

Mačija kandža ubrzava regeneraciju i oporavak posle hemoterapije, reguliše pritisak i holesterol…

Mačija kandža ubrzava regeneraciju i oporavak poslije hemoterapije, reguliše pritisak i holesterol. Ulje mačije kandže se koristi i kod ulkusa, gastritisa, kolitisa, raznih fistula i hemoroida, u prevenciji moždanih udara i infarkta, različitih kožnih bolesti, dijabetesa, sindroma hroničnog umora, depresije, menstrualnog poremećaja, različitih upala urogenitalnog trakta, sekundarnih infekcija kod AIDS-a.

Biljka mačija kandža (Uncaria tormentosa) poreklom je iz Perua. Uspijeva u amazonskoj prašumi. Ima oštro trnje, nalik na kandže, kojima se “hvata” za visoka i stara stabla netaknute amazonske prirode, pa otuda i naziv mačija kandža.

Od davnina je jedan od najvažnijih sastojaka melema indijanskih drevnih ljekara. Njen pozitivan uticaj na imunitet je neprikosnoven. Drastično ubrzava regeneraciju tkiva, oporavak ljudi kao i životinja od svake bolesti, zarastanje rana i ožiljaka, a takođe sanira unutrašnje povrede i krvarenja.

Nauka je proučava od 70-ih godina prošlog vijeka. 90-ih godina Svjetska zdravstvena organizacija proglasila ju je za najljekovitiju poznatu biljku.
Brojna istraživanja pokazala su da ima snažne protivupalne, antivirusne, antibakterijske, antimutagene i antioksidantne efekte na ljudski organizam.

Spriječava, takođe, gubitak belih, krvnih zrnaca, što pomaže u toku oporavka poslije hemoterapije. Zahvaljujući svom sastojku rinhofilinu, spriječava zgrušavanje krvi i stvaranje tromboze, reguliše visok krvni pritisak i holesterol. Višestruko skraćuje postoperativni oporavak, djeluje kao prirodan antibiotik i liječi herpea i imunološke bolesti.

Mačija kandža raste daleko od civilizacije, kao da je svjesna opasnosti ljudskog prisustva i nije moguće uzgojiti je na plantaži.
Pomaže kod različitih bolesti i poremećaja, pre svih kod klimaksa i hormonskih poremećaja, ali i kod artritisa, reumatizma, neuralgije, hroničnih upala svih vrsta i virusnih bolesti.

Njen ljekoviti dio je korijen i podnožje biljke, od kojih se prave prah i ulje.
Ulje mačije kandže se koristi kod ulkusa, gastritisa, divertikulitisa, kolitisa, raznih fistula i hemoroida, u prevenciji moždanih udara i infarkta, različitih kožnih bolesti, dijabetesa, sindroma hroničnog umora, depresije, menstrualnog poremećaja, različitih upala urogenitalnog trakta, sekundarnih infekcija kod AIDS-a.

Izvor: Magično bilje

POVEZANI ČLANCI

NAJNOVIJE VIJESTI