Subota, 13 Jula, 2024
spot_img
NaslovnicaMagazinZdravlje i ishranaSvakodnevno jedemo crve, grinje, žiške i jaja od muve, a da to...

Svakodnevno jedemo crve, grinje, žiške i jaja od muve, a da to ne želimo – Evo gdje ih ima najviše

UKLJUČITE SE U NAŠU VIBER ZAJEDNICU

Poslije priče Anđeline Džoli da njena djeca jedu cvrčke kao kesu čipsa, zatim tarantule, bube i škorpije, zbog čega se javnost zgrozila, došli smo do podataka da zapravo svi nenamjerno učinimo isto. Od smrznutog spanaća do paradajza, od soka od narandže do pečuraka, hranu je toliko teško proizvesti bez insekata da su i regulatori digli ruke od pokušaja.

Hranu je nemoguće proizvesti bez neželjenih dodataka, toliko da i američka agencija za hranu i lijekove FDA navodi koliko (i koje veličine!) insekata smije da bude u hrani koju jedemo. Dakle, budući da je “ekonomski nepraktično uzgajati, žeti ili prerađivati sirove proizvode koji su potpuno bez neopasnih, prirodno nastalih, neizbežnih nedostataka”, FDA detaljno opisuje koja je granica nedopuštenog broja insekata ili njihovih dijelova.

1. Grinje u hlebu

Grinje biste mogli prepoznati kao dosadnu stjenicu koja stvarno izaziva vaše alergije. Ali jeste li znali da su često prisutne u pšeničnom brašnu i drugim žitaricama koje se neko vreme drže u ormaru? A grinje u hrani mogu biti uzrok iste vrste alergijskih reakcija kao i njihova ekipa u prašini.

Pročitajte: Da li je dinja voće ili povrće? Evo za šta je sve dobra

Izvorb92.net
POVEZANI ČLANCI

NAJNOVIJE VIJESTI