Subota, 13 Jula, 2024
spot_img
NaslovnicaMagazinZdravlje i ishranaZnate li zašto je krompiru dobro dodati sirće za vrijeme kuvanja? Genijalan...

Znate li zašto je krompiru dobro dodati sirće za vrijeme kuvanja? Genijalan trik

UKLJUČITE SE U NAŠU VIBER ZAJEDNICU

Krompir je mnogima omiljena namirnica i sigurno ćete nam biti zahvalni kad saznate kako ga skuvati da bude još ukusniji!

Krompire volimo jer ih možemo pripremati na razne načine, mogu se kuvati, peći, pripremiti kao pire, puniti mesom, dodati supama i salatama. Ipak, važno je znati i koji krompir koristiti kako biste uživali u najboljoj teksturi i ukusu. Dakle, nisu svi krompiri isti!

Ako krompir ima više skroba, onda će njegov sadržaj lakše postati mekan i odličan je za pripremu pirea ili za pečenje. Voštani krompir sadrži puno vode te se zato koristi za salate ili se kuva. Kad smo već spomenuli salatu od krompira, ako do sad niste bili potpuno zadovoljni ukusom, postoji jednostavno rješenje – u vodu u kojoj se kuva krompir stavite sirće!

KAKO ĆE SIRĆE POMOĆI DA KROMPIR BUDE UKUSNIJI?

Jednom kad ste naučili koristiti pravi krompir za kuvanje, ako mu u vodu u kojoj se kuva dodate sirće, on će pomoći da krompir zadrži svoj oblik. No, to nije sve. Proces ide tako da krompir kuvate oko 30 minuta, a nakon 10 minuta kuvanja dodajte sirće.

Prema pisanju Eating Expired, sireće će održati krompir čvrstim i stvorite će se na vanjskom dijelu čvršća opna. Dobro je znati da je svejedno koju vrstu sirćeta stavljate – vinsko, jabukovo ili alkoholno. Isprobajte već danas ovaj recept i uživajte u najboljoj krompir salati.

POVEZANI ČLANCI

NAJNOVIJE VIJESTI