Petak, 24 Maja, 2024
spot_img
NaslovnicaAgro vijestiSTK BiH uvela dva nova servisa za kompanije iz sektora voća i...

STK BiH uvela dva nova servisa za kompanije iz sektora voća i povrća

UKLJUČITE SE U NAŠU VIBER ZAJEDNICU

U cilju unapređenja poslovanja domaćih kompanija Spoljnotrgovinska komora BiH upotpunila je svoj portofolio usluga sa dva nova besplatna servisa.
Prvi servis je da se domaćim kompanijama nudi regionalna i evropska baza distributera, veletrgovaca, uvoznika i prerađivača koji pokrivaju oblast voća i povrća i njihovih prerađevina. Baza je rađena u saradnji s Njemačkim društvom za međunarodnu saradnju (GIZ) i Komorskim investicionim forumom (KIF).
Cilj je pomoć uvezivanja mreže i pronalaženja potencijalnih poslovnih partnera domaćim kompanijama kako u EU tako i u zemljama CEFTA-e.
– Spoljnotrgovinska komora BiH u ovome trenutku vam može besplatno ponuditi kontakte više od 160 najvećih regionalnih i evropskih potencijalnih poslovnih partnera – navode iz STK BiH.
Drugi servis je pružanje informacija istraživanja za pet tržišta (Austrija, Belgija, Njemačka, Holandija, Švedska) iz sektora proizvoda od voća i povrća, uz pomoć platforme Euromonitor/Passporta, koja pruža jedinstven pristup informacijama koje se tiču analiziranja tržišnog konteksta i prepoznavanja budućih trendova.

Tako su trenutno dostupna istraživanja tržišta u pet navedenih zemalja za sljedeće grupe proizvoda: slatki namazi, sosovi, prelivi i začini, prerađevine od voća i povrća i pakovana hrana.

Svaki od izvještaja/istraživanja sadrži osnovne podatke kao što su:

– glavni distributeri/veletrgovci/glavni konkurentski brendovi na tržištu i njihov udio
– osnovni podaci o obimu prodaje prema kategorijama (vrijednost, obim i trendovi) za period 2013-2018
– predviđanja o obimu prodaje prema kategorijama za period 2018-2023
– glavni trendovi u potrošnji
– način distribucije
– perspektive tržišta
– pregled konkurencije i sl.
Izvor: eKapija
POVEZANI ČLANCI

NAJNOVIJE VIJESTI