Utorak, 19 Oktobra, 2021
spot_img
NaslovnicaAgro vijestiŠteta na usjevima kukuruza u Semberiji od 30 do 70 odsto

Šteta na usjevima kukuruza u Semberiji od 30 do 70 odsto

Usjevi kukuruza u Semberiji su usljed nedostatka padavina i visoke temperature vazduha pretrpili oštećenja od 30 do 70 odsto na različitim lokalitetima, rekao je Srni šef vladinog Resora za pružanje stručnih usluga u poljoprivredi Dragan Zarić.

On je naveo da je od maja do avgusta pala samo polovina od potrebnih količina padavina neophodnih za normalan rast kukuruza.

Pomoćnik ministra za stručne usluge u Ministarstvu poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede Republike Srpske Goran Bursać rekao je novinarima da je uticaj suše manji tamo gdje su njive navodnjavane i najavio nastavak milionskih ulaganja Vlade u projekte navodnjavanja.

Prema njegovim riječima, u Bijeljini je samo ove godine montirano više od 300 hidranata.

Pročitajte: U RS predviđaju rast cijena stočne hrane – Dva mjeseca suše napraviće veliku štetu

U Bijeljini je danas održana manifestacija “Dani polja kukuruza i soje” na oglednim parcelama u Velinom Selu, u organizaciji vladinog Resora za pružanje stručnih usluga u poljoprivredi.

Predstavljena su 43 hibrida kukuruza od osam sjemenskih kuća i 17 sorti soje iz šest sjemenskih kuća.

U Semberiji je kukuruzom zasijano 26.000 hektara.

POVEZANI ČLANCI
spot_img

NAJNOVIJE VIJESTI

Aktuelno

judino drvo

Judino drvo – Cvjetovi rastu i iz stabla

Ovo drvo ste sigurno viđali po parkovima. Glavna karakteristika ovog listopadnog drveta jeste kauliflorija, prekrasni cvjetovi ovog drveta se ne javljaju samo na njegovim tankim...
DUNJA

Zamrzavanje dunje