Srijeda, 22 Maja, 2024
spot_img
NaslovnicaAgro vijestiSpasilačke službe pokušavaju spasiti hiljade ovaca

Spasilačke službe pokušavaju spasiti hiljade ovaca

UKLJUČITE SE U NAŠU VIBER ZAJEDNICU

Spasilačke službe pokušavaju spasiti hiljade ovaca zarobljenih nakon što se veliki teretni brod prevrnuo u Crnom moru kraj obale Rumunije.

Brod pod nazivom ”Kraljica Hind” prevrnuo se u nedjelju nakon izlaska iz luke Midia, u blizini jugoistočnog grada Konstante.

Prevozio je više od 14.000 ovaca. Svi članovi posade su spašeni, piše BBC.

Operacija u kojoj su učestvovali vojska, policija, vatrogasci, ronioci i rumunska obalska straža nastavljena je u ponedjeljak ujutro, nakon noćne pauze.

Čak šest plovila u tom području u početku je interveniralo da pomogne spasilačkim službama, javljaju rumunski mediji.

Najmanje 32 ovce su pronađene kako plivaju u blizini broda pod zastavom Palau, a one su spašene u nedjelju, ali vjeruje se da su se mnoge udavile dok je hiljade ostalo zarobljeno.

– Već smo spasili mali broj. Plivali su u moru – izjavila je za BBC Ana-Marija Stojika (Stoica), portparol spasilačke službe u Konstanti.

Članovi posade na brodu, dvadesetak sirijskih državljana, gotovo su odmah spašeni s plovila. Jedan član posade prevezen je u bolnicu, a patio je od hipotermije.

– Pao je u more, ali bio je vrlo brzo spašen – rekla je Stoica i dodala da je ostatak posade “na sigurnom ovdje u luci”.

Još nije poznato što je uzrokovalo da se brod, koji je bio na putu za Saudijsku Arabiju, prevrne. Provest će se istraga kada se zaključi operacija spašavanja preživjelih ovaca.

Prevrnuo se brod – prevozio je 14.000 ovaca

Izvor; Dnevni avaz

POVEZANI ČLANCI

NAJNOVIJE VIJESTI