Četvrtak, 18 Jula, 2024
spot_img
NaslovnicaPoljoprivredne graneVoćarstvoOdržana terenska obuka za uzgajivače jagode

Održana terenska obuka za uzgajivače jagode

UKLJUČITE SE U NAŠU VIBER ZAJEDNICU

BRATUNAC – Članovi Stručne službe za proizvodnju jagodičastog voća firme “Malina” iz Bratunca, u saradnji sa Ambasadom Holandije u BiH i Univerzitetom Istočno Sarajevo, organizovali su stručnu prezentaciju i terenski obilazak i obuku bratunačkih uzgajivača jagode.

 

“Ova aktivnost organizovana je radi praktične obuke i upoznavanja uzgajivača jagode o najnovijim tehnologijama proizvodnje ovog voća, kako u zaštićenom, tako i otvorenom prostoru”, saopšteno je iz “Maline”.

Holandski poljoprivredni ekspert Stefan Timermans na terenu je praktično pokazivao kako uzgajivači iz Holandije vrše analizu biljaka i zemljišta sa ciljem normiranja prehranjivanja i dodavanja mikroelemenata u zasadima jagode, kao i načine navodnjavanja ove kulture.

“Bila je ovo jedinstvena prilika i za predstavnike Poljoprivredne savjetodavne službe `Maline` da razmijene iskustva iz oblasti proizvodnje jagodičastog voća sa stručnjakom iz Holandije i da steknu nova znanja, što je izuzetno značajno za njihov savjetodavni rad i obuku lokalnih proizvođača da unaprijedi proizvodnju”, navedeno je u saopštenju.

Pokrovitelj ove prezentacije, koja je održana proteklog vikenda, bila je Ambasada Holandije u BiH u okviru promocije i upoznavanja proizvođača sa principima cirkularne poljoprivredne proizvodnje.

Izvor: Nezavisne.com

POVEZANI ČLANCI

NAJNOVIJE VIJESTI