Četvrtak, 5 Oktobra, 2023
spot_img
NaslovnicaMagazinZdravlje i ishranaSpas od ambrozije: Narodni ruski lijek koji će vam pomoći da suzbijete...

Spas od ambrozije: Narodni ruski lijek koji će vam pomoći da suzbijete alergijsku reakciju

UKLJUČITE SE U NAŠU VIBER ZAJEDNICU

Cvjetanje ambrozije, koje je sada aktuelno, kod mnogih od nas izaziva alergijske reakcije. Od kijavice i peckanja očiju, koje nam dosađuje svakodnevno, nerjetko alergija izaziva i teže otoke, upale i gušenje.

Zato vam donosimo prirodni lijek koji će ublažiti alergijske reakcije i olakšati vam život dok se cvjetanje ambrozije ne završi.

Za alergiju ne postoji lijek, jer je to burna reakcija imunog sistema na alergene, odnosno na supstance iz prirode kao što je polen, koje uopšte ne ugrožavaju organizam.

Problem je zapravo u pogrešnoj procjeni našeg organizma da nas neka prirodna materija ugrožava i ceo problem nastaje samo zbog nepotrebne reakcije imunog sistema. Zato ne možemo liječiti alergije, jer nema nekog uzroka bolesti, zapravo uzrok je naše sopstveno tijelo.

Sve što možemo da uradimo jeste da suzbijemo simptome alergijskih reakcija, kao što je curenje nosa, svrab, peckanje i suzenje očiju, kašalj, kijanje, ali i gušenje. Kod nekih ljudi reakcije su toliko jake da je neophodno koristiti lijekove koji ih kontrolišu, a to su uglavnom antihistaminici, supstance koje sprečavaju lučenje histamina i na taj način potisnu alergijsku reakciju.

Recept za ruski lijek protiv alergena ambrozije:

Iscjedite bistar sok od svježeg lišća i korijena celera. Sipajte sok u teglu i dodajte istu količinu meda koliko ste dobili i soka.

Smjesu dobro promješajte, ako je moguće, drvenom kašikom. Teglu držite dobro zatvorenu u frižideru — najduže nedelju dana.

Taj sok sa medom se uzima tri puta dnevno po jedna kašika pola sata prije jela. Pijte ga svakodnevno, tokom cijele sezone cvjetanja ambrozije (u periodu od jula do kraja septembra) i spašćete se neprijatnih simptoma kao što su: kijavica, curenje iz nosa, svrab, suzenje očiju i gušenje u grudima.

Taj narodni ruski lijek odlično čisti organizam i djelotvoran je i za druge vrste alergija.

Izvor: telegraf.rs

PROČITAJTE:

Ambrozija hara u BiH – Savjeti za uništavanje

Alergija na ambroziju – Simptomi, liječenje, savjeti

Ljekovita strana ambrozije

POVEZANI ČLANCI
spot_img

NAJNOVIJE VIJESTI