Utorak, 19 Oktobra, 2021
spot_img
NaslovnicaAgro vijestiRazjareni medvjed napao stado ovaca i ranio psa

Razjareni medvjed napao stado ovaca i ranio psa

Razjareni medvjed je u gatačkom selu Kravarevo u četvrtak naveče napao stado ovaca vlasnika Miljana Mastilovića, a ova zvijer je rastrgla jednu ovcu.

Takođe, medvjed je povrijedio psa, a vlasnik je, na sreću, prošao bez povreda. Dodaju kako se medvjed povukao u obližnju šumu kada je Miljanov brat, koga je vlasnik ovaca uspio dozvati, opalio hitac u zrak, javljaju lokalni portali.

– Sve to se desilo u neposrednoj blizini, nešto više od pola kilometra od naše porodične kuće i nedaleko od rijeke Vranjače – kaže Miljanov bratić Jovan Mastilović za Radio Gacko.

Pročitajte: Šumske životinje haraju selima širom Srpske: Divljač napada stoku i bere ljetinu

On napominje da ovo nije prvi put da medvjed napada njihovo stado. Slična situacija se desila prije dvije godine kada im medvjed odnio troje janjadi.

U gatačkom lovačkom udruženju su naveli da je medvjed nedavno napao ovce i u rejonu sela Višnjevo. Lovci smatraju da ni ljudi nisu sigurni. U nadležnom odjeljenju je rečeno da je podnesen zahtjev za procjenu i nadoknadu štete od ovog napada medvjeda na ovce.

POVEZANI ČLANCI
spot_img

NAJNOVIJE VIJESTI

Aktuelno

kiseli kupus

Ukiselite kupus na tradicionalan način

Kiseli kupus povrće je koje ni jedne zime ne izlazi iz recepata. Iako ga je moguće kupiti, vlastito kiseljenje kupusa daje poseban okus. Od početka...