Subota, 20 Aprila, 2024
spot_img
NaslovnicaPoljoprivredne graneUkrasno i ljekovito biljePrirodno đubrivo od kog cvijeće buja pravi se vrlo lako, a rezultati...

Prirodno đubrivo od kog cvijeće buja pravi se vrlo lako, a rezultati očaravaju!

UKLJUČITE SE U NAŠU VIBER ZAJEDNICU

Prirodno đubrivo od kog cvijeće buja pravi se vrlo lako, a rezultati očaravaju!

Iskusni baštovani koriste rastvor od kvasca kojim poboljšavaju ne samo kvalitet biljke, već i zemljišta. Naime, ukoliko vam cvijeće ne napreduje dobro, dovoljno je da primijenite sljedeći trik stručnjaka i samo posmatrajte kako će na proleće bujati!

Naime, kvasac u sebi sadrži vitamine B kompleksa, fitohormone i auksin, a svi ti sastojci i te kako prijaju biljkama i pospiješuju njihov rast i razvoj. Ova priodna prihrana daje cvijeću novi sjaj za vrlo kratak period. Dobijamo brži rast, bolje cvjetanje, ljepše listove i jači korijen.

prihrana cvijeća rastvorom od kvasca i vode
Foto: printscreen youtube kanal “Brzi recepti i saveti”

Pročitajte: Prirodno đubrivo od koprive za cvijeće i povrće /VIDEO/

Nedostatak hranljivih materija u supstratu se ogleda u promjenama na samim biljkama. Ako biljka sporo raste, neće da cvjeta, ima promjene na listovima, korijen se slabo razvija i slično, to su pokazatelji da joj nešto fali, te da je neophodna bolja njega. Kada je riječ o cvijeću, obično se daje tečno đubrivo, poželjnije je da bude prirodno.

Rastvor od kvasca

Potrebno:

  • 10 kg kvasca
  • 1 mala kašika šećera
  • 1 litar vode

Sve sastojke sjediniti i dobro pomiješati, a potom ostaviti da rastvor odstoji nekoliko sati. Prije nego što zalijete biljke, dobro ga promućkajte.

Stručnjaci savjetuju da se uvijek pravi svjež rastvor, a biljke se njime dohranjuju na 10 do 15 dana, dok ljeti može i jednom nedeljno. Može se koristiti i za baštenske i za sobne biljke.

POVEZANI ČLANCI

NAJNOVIJE VIJESTI