Utorak, 19 Oktobra, 2021
spot_img
NaslovnicaMagazinZdravlje i ishranaPrirodni recept od peršuna i meda pomaže kod problema sa srcem

Prirodni recept od peršuna i meda pomaže kod problema sa srcem

Recept je star 800 godina, a kako uspješno pomaže kod problema sa srcem, sa razlogom ga doktori i dalje preporučuju.

Recept potiče od kaluđerice Hildegard fon Bingen koja je živila prije 800 godina, a do danas su ga prenosili i poznati doktori.

Ovaj prirodan lijek za srce pokazao se uspješnim kod srčanih oboljenja. Koristi se kada osjetite bilo koje srčane tegobe poput probadanja, treperenja, preskakanja, usljed stresa. Dobar je i kod angine pektoris.

Pročitajte: Kardamom – Indijski začin sa mnogim ljekovitim svojstvima

Sastojci:

  • 10 svježih stabljika peršuna (bez korijena)
  • litar domaćeg crnog ili bijelog vina,
  • dvije kašike vinskog sirćeta,
  • 300 g prirodnog meda.

Priprema: Deset svježih stabljika peršuna zajedno sa listovima stavite u litar čistog prirodnog vina i dodajte 1-2 velike kašike čistog vinskog sirćeta. Kuvajte 10 minuta na tihoj vatri (vodite računa, može da pjeni). Poslije dodajte 300 grama pravog pčelinjeg meda i ostavite da se lagano kuva još 4 minuta.

Pročitajte: Uz ovaj stari narodni lijek ojačajte imunitet prije zime

Vruće vino procijedite i još toplo stavite u boce, koje su prethodno isprane jakim alkoholom. Dobro zatvorite. Talog koji se stvara nije štetan i slobodno se može piti.

Upotreba:

Napitak se koristi svakodnevno, po supena kašika do prestanka tegoba. Za teže bolesti potrebno je koristiti duži vremenski period.

Napomena:

Prirodni lijekovi na našem portalu su preporuke preventivnog karaktera za vođenje zdravog načina života. Ukoliko imate neki zdravstveni problem prvo što trebate uraditi jeste da se konsultujete sa ljekarom. Ni u kakvom slučaju se nemojte oslanjati na alternativnu medicinu bez stručnog mišljenja.

POVEZANI ČLANCI
spot_img

NAJNOVIJE VIJESTI

Aktuelno

judino drvo

Judino drvo – Cvjetovi rastu i iz stabla

Ovo drvo ste sigurno viđali po parkovima. Glavna karakteristika ovog listopadnog drveta jeste kauliflorija, prekrasni cvjetovi ovog drveta se ne javljaju samo na njegovim tankim...
DUNJA

Zamrzavanje dunje