Subota, 15 Juna, 2024
spot_img
NaslovnicaAgro vijestiPožurite sa registracijom i ažuriranjem podataka u Registru poljoprivrednih gazdinstava!

Požurite sa registracijom i ažuriranjem podataka u Registru poljoprivrednih gazdinstava!

UKLJUČITE SE U NAŠU VIBER ZAJEDNICU

Novi poljoprivrednici bi trebali požuriti sa registracijom, odnosno ažuriranjem podataka u Registru poljoprivrednih gazdinstava kako bi mogli ostvariti poticaje u ovoj kalendarskoj godini. Federalno ministarstvo poljoprivrede, vodoprivrede i šumarstva je već poslalo poziv općinama da im dostave liste poljoprivrednika za proljetnu sjetvu, sa vrstama i površinama kultura u skladu sa listom prihvatljivih troškova, kako bi istu dostavili na Javni poziv koji će objaviti Ministarstvo.

Naime, Vlada Federacije BiH je usvojila Odluku o proglašenju stanja nesreće prouzrokovane pojavom COVID-19 i donijela mjere koje podrazumijevaju veću podršku proljetnoj i jesenskoj sjetvi, a uvažavajući trenutnu situaciju i potrebu povećanja obima poljoprivredne proizvodnje i sigurnost prehrane stanovništva u Federaciji BiH.

Iz ovih razloga, Federalno ministarstvo poljoprivrede, vodoprivrede i šumarstva planiralo je u ovoj godini podršku za različite programe pokretanja proizvodnje, poticanja jesenske ili proljetne sjetve i slične mjere koje nisu obuhvaćene ostalim modelima, te mjerama zemljišne politike i za te namjene obezbijedilo je 9 miliona KM.

Detalje poziva i uslova možete pogledati u dokumentima na ovom linku.

Detalje o obavijesti novim poljoprivrednicima možete pročitati ovdje.

Poljoprivreda.ba vam stoji na raspolaganju za objavu svih uočenih nepravilnosti pri dodjeli sredstava!

POVEZANI ČLANCI

NAJNOVIJE VIJESTI