Četvrtak, 8 Juna, 2023
spot_img
NaslovnicaPoljoprivredne granePovrtarstvoPovrće bez radne snage – Samo unesete saksije i iznesete plodove!

Povrće bez radne snage – Samo unesete saksije i iznesete plodove!

UKLJUČITE SE U NAŠU VIBER ZAJEDNICU

Ono što se nekada zvalo nemoguća misija, danas postaje normalnost u proizvodnji. Od dronova do digitalne kotrole đubrenja došli smo u fazu da ako uzgajate povrće, pečurke, reznice i cvijeće bilo gdje i u bilo koje doba godine,na automatizovan, održiv i efikasan način. Sve ovo je moguće sa novim – hidroponskim staklenikom namijenjenom za industrijsku proizvodnju.

Plastenik koji je osmišnjen je zapravo potpuno automatizovana metoda uzgoja u zatvorenom prostoru. Samo stavite mahune u kompost, ili saksije i pokrenite unapred instalirani program za uzgoj, ili ručno prilagođeni program. Napredni dio softvera stvara idealnu unutrašnju mikroklimu, vlažnost i temperaturu za rast biljaka, reprodukuje prirodni ciklus dan-noć i snabdijeva odgovarajuću količinu vode i hranljivih materija.

„HORTO PROFESSIONAL“ se može instalirati bilo gdje i zahtijeva samo priključak za struju i dovod vode za rad. Potrošnja je izuzetno smanjena: samo 6,5 kwh (24-časovni prosjek) i oko 3000 litara vode mjesečno pri punom opterećenju.

Produktivnost i kvalitet tokom cijele godine HORTO PROFESSIONAL vam omogućava da uzgajate različito povrće za svaki proizvodni ciklus, uz garantovano vrijeme berbe i bez nepredviđenih događaja,kako biste brzo i fleksibilno ispunili zahtjeve tržišta. Vrijeme kultivacije je takođe 25% brže u poređenju sa okruženjem na otvorenom,a kvalitet je visok i konstantan.

Pročitajte: Uzgoj biljaka bez obrade zemljišta

Lako upravljanje

Zahvaljujući naprednom softveru, nije potrebno stručno osoblje da nadgleda rast biljaka. Aplikacija odmah označava sve probleme ili kritične probleme, a dostupna je i namijenska usluga pomoći proizvođača Tomato+.

Hidroponika zahtjeva do 90% manje vode od tradicionalnog uzgoja, ne osiromašuje zemljište i ne zahtjeva upotrebu insekticida,fungicida,ili sredstava za uništavanje korova. Ugradnjom solarnih panela ili korišćenjem zelene energije moguće je u potpunosti nadoknaditi uticaj na životnu sredinu i stoga su u skladu sa principima cirkularne ekonomije.

Podešavanje

Sve komponente plastenika, od LED dioda i struktura do štampanih ploča, softvera i visine polica, mogu se prilagoditi za bilo koju vrstu proizvodnje. Za razliku od drugih sličnih proizvoda na tržištu,sve komponente se razvijaju u kompaniji i upravljaju se centralizovano kako bi radile kako treba.

Tehnologija

Sistem koristi tehnologije i inovacije koje je kreirao i patentirao Tomato+. Repro materijali su napravljeni od 100% biorazgradivih i kompostabilnih materijala, sadrže visokokvalitetni
prirodni supstrat sa sjemenkama i bez GMO, aditiva,ili sredstava za zaštitu bilja. Nakon upotrebe, mogu se odložiti kao organski otpad ili transformisati u đubrivo, ili biogas.
Softver je jednostavan i intuitivan, on vam omogućava da daljinski upravljate sa više
staklenika u isto vrijeme. Tehnički stručnjaci Tomato+ su na raspolaganju da obuče ljude imenovane za upravljanje staklenicima, kojima nije potrebna posebna stručna ekspertiza.

Pročitajte: Uzgoj mikrobilja – Mladi izdanci hranljiviji od odraslih biljaka

Navodnjavanje

HORTO PROFESSIONAL koristi hidroponsko navodnjavanje, sistem bez zemlje koji eliminiše
potrebu za antiparaziticima, garantuje konstantan kvalitet i smanjuje potrošnju i uticaj na životnu sredinu. Osvjetljenje su LED diode koje proizvode kompletan svjetlosni spektar zahvaljujući upotrebi 4 frekvencije. Takođe su opremljeni sistemom za hlađenje na bazi vode koji im omogućava da se ugrade bliže postrojenjima, optimizujući prostor. Specifični instrumenti omogućavaju da se podesi brzina kojom se klima u rezervoarima zagrijeva ili hladi, da se garantuje konstantan nivo vlažnosti i protok vazduha, i da se obezbijedi odgovarajuća količina SO2 u svim fazama rasta.

Moduli za sve potrebe

Plastenik je dostupan u različitim veličinama i može se prilagoditi prema potrebi u pogledu spoljnih dimenzija, visine polica i broja rezervoara za kultivaciju. Svaki modul može imati do 5 polica za kultivaciju (maksimalna ukupna visina 102 cm). Za sada postoje dva modela proizvodnje. Prvi model omogućava proizvodnju 24.850 mahuna podeljenih u šest polica 280h80cm ukupne dužine od 11 metara. Drugi modul sa 16.500 mahuna, podijeljen na četiri police 280×80 cm ukupne dužine od 8 metara. Treći model je podeljen na dve police 280h80 cm ukupne dužine od 5 metara.

Pročitajte: Kako sakupljati i čuvati sjemenke od baštenskih biljaka

Kontejneri se mogu postaviti bilo gdje, na temperaturama iznad -30° i ispod 50°. Sve što im je potrebno je priključak za struju i vodovod i noseća površina. Kroz namjenske projekte, tehnologija se može instalirati u štale i postojeće strukture. Takođe je moguće prilagoditi procese i komponente, kao što su tip navodnjavanja, visina polica i doza hranljivih materija, za proizvodnju različitih vrsta biljaka i reznica.

POVEZANI ČLANCI
spot_img

NAJNOVIJE VIJESTI