Četvrtak, 30 Maja, 2024
spot_img
NaslovnicaAgro vijestiPoljoprivrednici u FBiH najavljuju protest zbog neusvajanja budžeta

Poljoprivrednici u FBiH najavljuju protest zbog neusvajanja budžeta

UKLJUČITE SE U NAŠU VIBER ZAJEDNICU

Poljoprivrednici u FBiH trebalo bi da u utorak, 19. februara, održe protest u Sarajevu i izraze nezadovoljstvo što federalni Dom naroda još nije usvojio budžet za ovu godinu, zbog čega je ugroženo više od 70.000 poljoprivrednih gazdinstva.

Predsjednik Udruženja poljoprivrednika FBiH Nedžad Bićo rekao je da će tokom dana predati zahtjev policiji za odobrenje protestnog skupa.

– Zatražićemo da nam odobre okupljanje ispred zgrade Parlamenta BiH i ispred OHR-a u utorak, 19. februara. Čekaćemo odgovor policije. Ako nam odobre okupljanje – dobro je. Ako ne odobre – vidjećemo šta ćemo dalje preduzeti – najavio je Bićo za portal “Vijesti”.

On očekuje da će na ulice Sarajeva izaći “zavidan broj poljoprivrednika” koji će tražiti svoja prava.

Bićo je rekao da ne vjeruje da će se u međuvremenu izabrani predstavnici vlasti usaglasiti o održavanju sjednice Doma naroda FBiH na kojoj će biti usvojen budžet FBiH za ovu godinu.

Juče je istekao rok od 14 dana koji su predsjedavajućoj Doma naroda Lidiji Bradari dali delegati u Klubu bošnjačkog naroda, zatraživši da krajem februara zakaže vanrednu sjednicu na čijem bi se dnevnom redu našao budžet.

POVEZANI ČLANCI

NAJNOVIJE VIJESTI