Srijeda, 22 Maja, 2024
spot_img
NaslovnicaPoljoprivredne graneVoćarstvoTreninzi o proizvodnji jagodastog voća u BiH

Treninzi o proizvodnji jagodastog voća u BiH

UKLJUČITE SE U NAŠU VIBER ZAJEDNICU

Treninzi o proizvodnji održaće se u Jablanici, Tuzli, na Palama, u Rogatici i Bratuncu.

USAID/Sweden FARMA II će, u saradnji sa Upravom BiH za zaštitu zdravlja bilja, Ministarstvom poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede RS-a, Savezom poljoprivrednih udruženja Jablanica, Kantonalnom privrednom komorom Tuzla i Regionalnom savjetodavnom službom Bratunac, krajem ovog mjeseca organizovati treninge o održivosti proizvodnje jagodastog voća u Jablanici, Tuzli, na Palama, u Rogatici i Bratuncu.

– Ove obuke su prilika da se svi učesnici uključeni u proizvodnju, otkup i plasman prvenstveno maline, ali i ostalog jagodastog voća upoznaju sa aktuelnostima i trendovima u savremenoj proizvodnji. Rezultati ostvareni u proizvodnji i plasmanu jagodastog voća u proteklim godinama dovoljno govore o važnosti i uspješnosti ovih kultura, poručili su iz USAID/Sweden FARMA II projekta.

Treninzi su otvoreni za učešće, a prvi će se održati u sali Opštine Rogatica 18. 2. u 11 sati, a zatim 19. 2. u 10 sati u sali Opštine Pale, 20. 2. u 11 u sali Opštine Jablanica, 21. 2. u 11 sati u PK-u Tuzla te 22. 2. u 10.30 sati u prostorijama Doma kulture opštine Bratunac.

Iz USAID/Sweden FARMA II projekta pozvali su sve zainteresovane da uzmu učešće u programu koji će osigurati buduće uvezivanje proizvođača u sektoru jagodastog voća, ali i omogućiti efikasniju proizvodnju.

POVEZANI ČLANCI

NAJNOVIJE VIJESTI