Subota, 2 Decembra, 2023
spot_img
NaslovnicaMagazinKućni ljubimciPet stvari koje vaša mačka mrzi

Pet stvari koje vaša mačka mrzi

UKLJUČITE SE U NAŠU VIBER ZAJEDNICU

Jeste li ikada vidjeli istreniranu mačku koja nosi lopticu vlasniku ili preskače prepreke – kao što to radi pas? Niste?

Naravno, mačke je gotovo nemoguće „obuzdati” – jer su izrazito svojeglave. Međutim, upravo zato ih volimo – i premda se ponekad čini da nam ne vraćaju tu ljubav, sigurne smo da nas naše mačke jednako vole. A sigurne smo i da ovih pet stvari mrze više od svega…

Promjene

Novo dijete? Nova kuća ili stan? Toalet za mačke pomaknuli ste dva centimetra? To neće veseliti mačku. Naime, mačke su životinje navike i promjene ih mogu poprilično potresti. Zbog toga i svaku malu promjenu u kući treba izvoditi polako i postepeno. Kod preseljenja treba paziti na to da se životinja najprije mora naviknuti na novo okruženje. Svakako treba napraviti sigurnosnu provjeru kako bi se izbjegle opasne situacije.

Pročitajte: Zašto mačke skaču na kuhinjski pult?

Vaša mačka mrzi dosadu

Brze promjene mačke smatraju katastrofom, ali ne smije im biti dosadno. Okolina koja se nikada ne mijenja može učiniti životinje letargičnima. Osim toga, ako se tvoja mačka previše navikne na određenu rutinu, biće joj puno strašnije ako ne ide sve po planu.

Glasni zvukovi

Vatromet, grmljavinsko nevrijeme ili buka s gradilišta uopšte nije nešto što veseli vašu mačku. Naprotiv – to je plaši i jako joj je stresno. Kako bi joj pomogli, možete je naučiti na neke zvukove, odnosno, da ih vremenom počne ignorisati. Na primjer, ostavite je na jednom mjestu za vrijeme nevremena, a kad nevrijeme prođe – nagradi je nečime što jako voli.

Snažni mirisi

Vaša mačka vas ljutito gleda kad stavljate novi parfem? Mačke imaju jako osjetljiv njuh pa ih snažni mirisi jako smetaju i mogu im biti neugodni. Zbog toga mačke izbjegavaju mjesta gdje intenzivno miriše.

Pročitajte: I mačke pamte – Bolje nego što mislite

Smiješni kostimi – nisu smiješni mašoj mački

Životinje ne vole imati bilo što na sebi. Što je razumljivo – imaju krzno koje ih grije.

POVEZANI ČLANCI

NAJNOVIJE VIJESTI