Subota, 25 Maja, 2024
spot_img
NaslovnicaMagazinZdravlje i ishranaOvo je čudotvorni lijek od trave: Nebojša iz Čačka izliječio suprugu, pa...

Ovo je čudotvorni lijek od trave: Nebojša iz Čačka izliječio suprugu, pa počeo da proizvodi sok od pšenice

UKLJUČITE SE U NAŠU VIBER ZAJEDNICU

Kako spriječiti i izliječiti najteže bolesti, pitanje je koje svakodnevno postavljamo. Pored medicinskih, često se koriste i brojna alternativna sredstva, a sok od pšenične trave nadaleko je čuven po svojim ljekovitim svojstvima.

U njegovu korisnost  na ličnom primjeru uvjerio se i Nebojša Hadzimurtezić iz Čačka, koji je zbog supruge oboljele od multipleskleroze, ovo zeleno zlato, kako ga još zovu, počeo i da proizvodi.

Kako je sve počelo

“Pokušavali smo  mojoj ženi da pomognemo na sve načine. Probali smo razna sredstva, pa čak i jaja od japanskih prepelica međutim njeno stanje se nije poboljšavalo. Onda sam otkrio sok od pšenične trave koji se već poslije mjesec dana pokazao kao odličan, pa smo zet  Ivan i ja rješili da krenemo u njegovu proizvodnju. To je bilo prije sedam godina. Od tog dana svi ga u kući koristimo od najstarijih do najmlađih članova i od tad niko od nas više ne zna ni šta su virisi, kijavica ili grip”, priča Nebojša za RINU.

Zašto je pšeniča trava tako dobra

Prilikom proizvodnje bira se samo organska pšenica, a u Čačak ona stiže isključivo sa planine Zlatar. U danu kad je nutritivna vrijednost ove žitarice najveća, pristupa se hladnom cijeđenju i dobijanju ove djelotvorne namirnice . Ivan Radović, proizvođač soka od pšenične trave ističe u čemu je u poenta.

“U pitanju je sastav pšenične trave koji je toliko dobar da nema osobe kojoj ne može da pomogne, nezavisno da li je bolesna ili zdrava u nekom segmentu života će unaprijediti zdravlje. Vitamini, minerali, aminokiseline.. sve se to nalazi u soku pšenične trave, ali ono osnovno jeste 70 posto hlorofila koji u tom nivou može da preporodi svako tijelo”, naglašava Radović.

Nakon cijeđenja sok se u zaleđenom stanju distribuira do korisnika, proizvođači kažu da ga je najbolje koristiti ujutru, što se kaže, na prazan želudac.

Sok od pšenične trave u praksi se pokazao kao odličan način za podizanje imuniteta, ali i fenomenalna preventiva brojnih bolesti, a pozitivno utiče i na smanjenje tumor markera. Međutim, ono što je privuklo pažnju prije nekoliko godina jeste činjenica da spriječava i usporva sijede vlasi u kosi.

Izvor: reflektor.rs

PROČITAJTE:

Kako da prepoznate koji sok ne sadrži dodate šećere

Ljekoviti kakao: Evo zašto šolja ovog napitka dnevno treba da nam postane navika

Ovako med postaje kancerogen, a meso izvor zaraze: 9 opasnih grešaka u kuvanju!

2 najmoćnije namirnice na Zemlji: Čiste tijelo od virusa i otrova

POVEZANI ČLANCI

NAJNOVIJE VIJESTI